Харків’яни вирішували: хто ж насправді є господарем Лісопарку?

Жанна Титаренко  |  Субота, 24 квітня 2010, 13:40
Беручи приклад з Європейських цивілізованих країн, харків’яни потроху вчаться спілкуватися із владою. Сьогодні, 24 квітня, відбувся сьомий мітинг на захист Лісопарку, який пройшов біля самого гольф-клубу. Саме таким чином і захищали свої ліси і парки мешканці Норвегії і, не так уже й далекої від нас, Росії. Дотримуючись такої методики громадська організація “Ми - харків’яни” продовжує захищати зелені насадження міста, та влада в нас є явно не європейською, а про патріотизм годі й казати.
Харків’яни вирішували: хто ж насправді є господарем Лісопарку?

Перед натовпом людей цього разу не наважився на промову жоден представник влади чи власник гольф-клубу. Отже, сказати їм нічого, та й захищати свої нападницькі інтереси перед людьми вони не погоджуються, бо кращим шляхом є вирішення всіх питань у кабінетах, тихенько, щоб ніхто нічого не дізнався вчасно, а потім просто поставити людей перед фактом, як це й було зроблено, наприклад, з трамвайними коліями по вулиці Пушкінській.

Люди вимагали від влади публічної діяльності та підзвітності місцевій громаді, бо за законодавством України влада повинна вчасно інформувати населення про свої рішення. За словами харків’ян, представники міської влади відмовляються показати повний пакет документів стосовно проекту будівництва гольф-клубу.

Представники міліції, спочатку не хотіли навіть пускати людей ближче до гольф-клубу, перегородивши дорогу впоперек, так, ніби відбувалося щось надзвичайно жахливе і небезпечне. Такий факт ще раз засвідчує те, що влада або власники гольф-клубу бояться простих мешканців П’ятихаток, бо інакше, для чого тоді в такій кількості виставляти правоохоронців?.. Гольф-клуб ніхто штурмом брати не збирався, люди прийшли для того, щоб висловити свою активну громадську позицію на захист лісу.

  (Трішки не всі вмістилися. Накази влади виконували гарно, без обговорень)

Очільникам громадської організації "Ми - харків'яни" Юрію Кальченку і Євгену Соловйову довелося захищати своє право проводити мітинг в тому місці, де попередньо і планували це робити, тобто перед центральними воротами гольф-клубу.

Кожна людина мала право висловити свою думку публічно в гучномовець. Промовці доводили, що ліс людям потрібний, що вони незгодні з рішеннями міської влади, бо вони, за їхніми слова, порушують чинне законодавство і Конституцію України. Юрій Кальченко, порівняв ці пікети із тією ситуацією, що нещодавно склалася в місті Тула, Російської Федерації. Там теж хотіли забрати половину парку, але мешканці міста, за чотири пікети зуміли припинити такі дії і рішення про вирубку було скасоване. Так було і в цивілізованих країнах Європи, і ми теж зараз стоїмо на цьому шляху розвитку, і повинні захищати свої зелені насадження від необгрунтованої вирубки.

Голова громадської організації “Ми – харків’яни” Юрій Кальченко подякував усім людям за участь у мітингу і заявив, що буде продовжувати мітинги, пікети, повторно подавати до суду і не дозволить владі самостійно вирішувати всі питання земельних ділянок без участі місцевої громади. Він також наголосив на тому, що владу обирає народ і вона є найманими працівниками для людей, а не навпаки.



 

comments powered by HyperComments