Харків’яни намагаються захищати українські стратегічні об’єкти

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 17 травня 2010, 11:18
Сьогодні, 17 травня відбулося пікетування Харківської обласної державної адміністрації з метою захисту українських стратегічних об’єктів. До протесту проти дій державної влади долучилося понад 50 людей. Кожен охочий міг сказати своє слово в гучномовець. Голова ХОО ВО “Свобода” Ігор Швайка провів серйозну роз’яснювальну роботу про політичну і економічну ситуацію в Україні.
Харків’яни намагаються захищати українські стратегічні об’єкти

Організатором заходу є всеукраїнський Комітет захисту України. Як відомо, сьогодні планувався пікет адміністрації президента, але суд заборонив усі демонстрації і мітинги в центрі Києва, оскільки в цей день вони чекають приїзду представників російської влади для підписання нових угод. Офіційно відомо лише про п’ять пунктів, але за деякими російськими інформаційними джерелами їх вісім. Є загроза, що ті три пункти, які зараз замовчуються будуть підписані, і народ України просто поставлять перед фактом тоді, коли заперечувати проросійський напрям зовнішньої економічної і культурної політики буде вже пізно. Адже 21 квітня, коли в Харкові підписувалися ганебні угоди про дешеву для Росії оренду території під військові бази, і на трішечки дешевший газ, якого потребують в першу чергу підприємства Ахметова, то люди про це дізналися ввечері, тобто їх поставили перед фактом.

Замовчування діяльності влади є конституційним порушенням, оскільки за законодавством, влада має діяти публічно та прозоро. Крім того, заборона мітингів не є проявом демократії. Люди, які зібралися перед Харківською обласною держадміністрацією згадували сторінки історії 1930-х років, і весь той терор, яким винищували український народ і інтелігенцію совєтські окупанти, які й сьогодні не мають намір визнавати такі дії злочинними, а про компенсацію, чи хоча б про повернення людям грошових вкладів, - не може бути й мови.

Люди вимагали від місцевої харківської влади чинити тиск на Верховну Раду, Президента, Кабінет Міністрів України для того, щоб інтереси Української держави захищалися під час підписання зовнішньоекономічних та інших угод. Звісно, що деяка частина заходу була побудована просто на емоціях, але люди мають на це повне право. Були прочитані вірші з гумористично-політичним підтекстом, вигукували різні гасла. До масових страйків поки що людей не закликають, але такі варіанти впливу на владу прораховуються.  

 

comments powered by HyperComments