Боротьба між лісорубами та громадськістю продовжується

Жанна Титаренко   |  Субота, 22 травня 2010, 18:35
22 травня продовжувалась вирубка дерев для подовження дороги по вул. Новгородськой до Сумськой через парк Горького. Протистояти таким діям намагалися місцеві мешканці та представники громадських організацій. Люди чекають громадських слухань і тому активно захищають те, що залишилося, і вірять у те, що вирубку буде нарешті зупинено.
Боротьба між лісорубами та громадськістю продовжується

Із 8 годин ранку люди вже були в Парку Горького. Оскільки просіку прорубують з двох протилежних сторін, то вони вимушені були розділитися на дві групи. Звісно, коли починали валити дерева, то ці групи з’єднувалися в одну. Люди скаржаться на слабкість і втому, оскільки вони вже третій день зранку до вечора на ногах, і кардинально змінити нічого не можуть. Але боротьба буде продовжуватись.

Активісти екологічної групи “Печеніги” почали підраховувати пеньки зрубаних дерев, визначати їх породу та вимірювати товщину. Громадська організація “Ми – харків’яни” займається збором підписів мешканців міста Харків, для того, щоб можна було продовжувати боротьбу за зелені насадження, і щоб був реальний доказ того, що переважна більшість харківців дійсно проти такого рішення.

Ще з учорашнього дня деякі дерева стоять підпиляні, але не повалені, тому є реальна небезпека прогулянок у тій частині, де ведуться роботи. Господарювати в Парку Горького продовжують з нераціональним використанням зрубаної деревини.

Пеньки викорчовують або прикривають тирсою та листям

У Парку Горького ще можна побачити прудку білку чи зайця. Але за таких умов, ці види можуть там зникнути. І взагалі, чим більше розвивається цивілізація і міста, тим більше ціниться природа. Але в Харкові все навпаки - влада якраз намагається знищити той скарб, який ми маємо зараз.

Звісно, що правоохоронні органи не захищають дерева, та також тих, хто намагається їх захистити (громадська організація “Ми – харків’яни”, екологічна група “Печеніги” та громадське об’єднання “Поступ”). Хоча повинні були б, оскільки відповідних документів для вирубки на даний момент, як стверджують у “Печенігах”, ще немає.


 

 

comments powered by HyperComments