Харківці віддали шану Кобзареві

Жанна Титаренко  |  Субота, 22 травня 2010, 19:57
22 травня харків’яни вкотре прийшли вклонитися великому Кобзареві, адже сьогодні виповнюється 149 років від того дня, коли його прах було перевезено до України . З 10 ранку розпочалося урочисте покладання квітів представниками влади і не тільки.
Харківці віддали шану Кобзареві

Представники місцевої влади принесли кошики з квітами, але це робили якісь заступники, а не Добкін і Кернес, як це мало б бути. Звісно, що бажання вшанувати пам’ять Тараса Шевченка, та ще й у вихідний день у них не виникло. Крім влади, в цей час до пам’ятника Кобзарю прийшли представники місцевих філій ВО “Свобода” та Народного Руху України (НРУ). Не полінувалися прийти до Шевченка і “патріоти” з партії Регіонів, які нібито шанують його пам’ять та творчість, а опинившись при владі, почали зраджувати українські національні інтереси по повній програмі.  

А о 12 годині низький уклін і велику пошану Тарасу Шевченку віддали представники харківських осередків “Нашої України”, Конгресу Українських Націоналістів (КУН), громадського об’єднання “Поступ”, Братства ветеранів ОУН-УПА, Української Народної Партії тощо.

На заході було зачитано багато віршів Тараса Шевченка, але майже кожен промовець значну увагу приділив тій політичній ситуації, що зараз склалася в Україні.

Протоієрей Віталій (Зубак) Української Автокефальної Православної Церкви відслужив панахиду за спокій душі Тараса Шевченка.

Взяв участь у заході і небіж колишнього президента України Ярослав Ющенко, який поклав вінок до монументу.

Наприкінці заходу представник громадського об’єднання “Поступ” Ігор Рассоха коротко розповів про вирубку дерев у Парку Горького і закликав громаду боротися за зелені легені нашого міста. Деяка частина людей підтримала ідею народного опору діям влади і поїхала захищати дерева.  

 

comments powered by HyperComments