У Парку Горького з 4 ранку триває боротьба за кожне дерево, яке ще не встигли зрубати (ФОТО)

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 25 травня 2010, 13:26
Захисники зелених насаджень цілодобово охороняють дерева. У Парку Горького вони розмістили 5 наметів і намагаються не дати лісорубам з’єднати просікою вулицю Сумську і Новгородську. Сьогодні, 25 травня, кілька людей стало жертвами жорстокого поводження міліції, після чого, одного з активістів забрала швидка допомога.
У Парку Горького з 4 ранку триває боротьба за кожне дерево, яке ще не встигли зрубати (ФОТО)

Один із учасників захисту Парку Горького Олексій Борсуков і розповів “Справжній варті” як усе відбувалося. За його словами, в Парк Горького о 4 ранку приїхало близько 100 міліціонерів, які силоміць відштовхували активних захисників дерев. Таким чином, правоохоронні органи, стримуючи людей, дали можливість лісорубам звалити понад 30 дерев. Олексій Борсуков заявив, що кілька міліціонерів його повалили на землю, а потім, хтось із них дуже вдарив його по ребрах, в ділянці нирок. Йому стало зле і його забрала швидка медична допомога. За словами Олексія, в лікарні йому відмовилися робити навіть рентген обстеження. Написали, що є синці і все. Зараз юнак потребує медичної допомоги, але перебувати у тій лікарні, куди його одразу відвезли відмовляється, оскільки не певен, що там йому чимось допоможуть.

Інший очевидець ранкових подій Олександр бачив, як на його очах правоохоронці (?) повалили Олексія Борсукова обличчям до землі і потім били. Фото сьогоднішнього протистояння тут

(Недовалені дерева є небезпечними, але їх не прибирають, продовжуючи рубати нові)

Зараз у Парку Горького невелике затишшя. Кілька осіб міліції знаходиться від людей на відстані понад 200 метрів. Захисники парку скаржаться на численні погрози. За словами людей, на жаль, назвати свої прізвища вони бояться, їм сьогодні невідомі особи пообіцяли, що буде повторено те, що колись відбулося на вул. Клочківській, що всіх оцих людей, які зараз захищають Парк Горького може бути побито.

(Такі барикади виставляють захисники дерев для уповільнення і унеможливлення руху техніки)

Захисники дерев невдоволені тим, що біля них далеко не завжди є міліція. Деякі люди вбачають реальну небезпеку того, що їх може бути дійсно побито. “Якщо буде міліція, то на смерть нікого не битимуть, а якщо їх не буде, то можливо все ” – сказав один молодий юнак, який уже чотири дні перебуває в цій гарячій точці Харкова.

 

 За словами очільника екологічної групи "Печеніги" Сергія Шапаренка, лісоруби вже встигли зрубати 576 дерев, в той час коли рішення міської ради давало дозвіл валити 503 дерева. Звісно, що вирубка дерев ще не закінчена, тому кількість повалених дерев буде, на жаль, збільшуватись.

comments powered by HyperComments