Харківську міську раду пікетувало понад 250 людей

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 25 травня 2010, 19:26
Під стіни Харківської міської ради захисники дерев принесли вінок, сплетений із соснових гілок, на який була прив’язана чорна стрічка із написом: “Лісопарку від міської влади”. Пікетувальники вимагали зупинити вирубку дерев у Парку Горького та інших зелених зонах міста якомога швидше.
Харківську міську раду пікетувало понад 250 людей

Організатором заходу була громадська організація “Ми – харків’яни”. Люди принесли багато плакатів і синьо-жовтих прапорів України. Ще з самого початку пікету, чимало харків’ян наголошували на тому, що незадоволені міською владою, і на наступних виборах віддадуть свої голоси за будь-яку політичну силу, тільки не за ту, яка при владі зараз.

До пікету приєдналось багато перехожих. Представники громадської організації “Ми – харків’яни” активно збирали підписи на захист зелених насаджень. Хто не байдужий до цього питання, то може з паспортом підійти в офіс громадської організації, що знаходиться за адресою вул. Пушкінська, 5, кім. 309 та залишити свій підпис там, або безпосередньо в Парк Горького, туди, де продовжують вирубувати дерева.

Перед натовпом людей і міською радою виступив представник громадського об’єднання “Поступ” Ігор Рассоха. Він закликав усіх громадян особисто стати на захист зелених насаджень, природи і свого власного здоров’я. Також він зачитав вимоги мешканців міста Харкова до міської влади. Крім припинення вирубки дерев харків’яни вимагають терміново встановити чіткі межі всіх зелених зон Харкова. Також Ігор Рассоха повідомив про те, що громадськість сьогодні, 25 травня, звернулася з письмовим зверненням у консисторію Української Православної Церкви Московського Патріархату до митрополита Никодима з проханням підтримати захист зелених насаджень у місті Харкові. За словами Ігоря Рассохи, ця церква є проти вирубки дерев у нашому місті.

Звертався до мешканців міста і голова громадської організації “Ми – харків’яни” Юрій Кальченко. Він закликав людей приходити в Парк Горького і боротися проти вирубки дерев шляхом масових акцій протесту, тобто стояти біля дерев і не пускати до них лісорубів просто своєю присутністю. Звісно, що, чим більше людей, тим менша ймовірність продовження вирубки. Юрій Кальченко також наголошував на тому, що дії лісорубів є незаконними і тому люди повинні захищати дерева.

Також перед натовпом людей був зачитаний меморандум про припинення винищення зелених зон міста Харкова, за який люди проголосували одностайно.

Після пікету значна частина людей пішла в Парк Горького продовжувати захищати дерева.  

 

comments powered by HyperComments