Арсен Аваков теж почав захищати дерева у Парку Горького

Жанна Титаренко  |  Середа, 26 травня 2010, 17:52
Сьогодні, 26 травня, Арсен Аваков оглянув територію Парку Горького і звернувся до представників будівельної компанії з проханням припинити роботи пов’язані з будівництвом дороги, доки не будуть проведені громадські слухання, а також доки не буде рішення суду, щодо законності вирубки дерев. Арсен Аваков також звернувся до представників правоохоронних органів з проханням не чіпати тих людей, які захищають дерева.
Арсен Аваков теж почав захищати дерева у Парку Горького

Представники будівельної компанії показали ксерокопії документів і дозволів на проведення робіт по будівництву дороги, але там нема чіткої адреси і плану місцевості, де було б зазначено, де саме буде будуватися дорога. Арсен Аваков прохав будівельну компанію вивести всю техніку за межі парку і не розпочинати будівництво, оскільки, за його словами, такий дозвіл видано з порушеннями закону, тому його можна вважати помилковим, і поспішати будувати дорогу не варто. Техніку відвели всього на кілька метрів, а вже через півтори години наступ бульдозера продовжувався. Звісно, що його руху і роботі перешкоджали захисники дерев, і зроблено нічого не було.

Коли колишній голова харківської обласної держадміністрації попрохав усіх журналістів і людей на деякий час залишити його для того, щоб він міг поспілкуватися і порадитися з деякими захисниками дерев, то помічник депутата Ігоря Вировця Андрій Бородавка почав швидко просуватися до натовпу тримаючи в руках відеокамеру. Його почав зупиняти охоронець Арсена Аракова, але Андрій Бородавка почав чинити опір і кричати, що в нього відібрали мобільний телефон. Звісно, що такі дії були провокативними, оскільки Андрій Бородавка завжди намагається щось влаштувати, щоб між людьми була сварка. 

Із самого ранку, Андрій Бородавка ходив по Парку Горького, розказуючи про те, що захисникам дерев Арсен Аваков сплачує гроші, не маючи при цьому жодних доказів. Потім він перед телекамерами розповідав, що і коли робив неправильно Арсен Аваков. Люди запитували про Парк Горького, але Андрій Бородавка ще довгий час продовжував розказувати який же поганий Арсен Аваков, і як це для всіх них небезпечно, навіть, закликав зібрати пікет проти Арсена Аракова. Врешті-решт Андрій Бородавка почав стверджувати, що він теж любить дерева і почав займатися відвертою агітацією за Ігоря Вировця. Але не варто забувати того, що голосування проходить таємно і вірити депутатам на слово небезпечно. Крім того, коли агітацією займаються нав’язливі провокатори, які намагаються посварити між собою захисників дерев.

Заступник громадського об’єднання “Поступ” Ігор Рассоха наголосив на тому, що засідання міської ради сьогодні не відбулося через відсутність кворуму, тобто на засідання прийшло менше 2/3 депутатів. За словами Ігоря Рассохи, люди будуть захищати дерева, доки вирубку не буде зупинено. Зараз захисники парку чекають громадських слухань і рішення суду, щодо законності рішення міської ради про будівництво дороги в Парку Горького.

Голова громадської організації “Ми – харків’яни” Юрій Кальченко наголосив на тому, що раніше на сесії міської ради представників громадськості не пускали, пояснюючи це тим, що немає вільних місць у залі. Крім того, міська влада не всі свої рішення оприлюднює вчасно. Наприклад, зараз є таємницею, скільки грошей береться в кредит для будівництва дороги через Парк Горького, у кого беруться ці гроші і під заставу якого комунального майна, на яких умовах, термін тощо.

Захищати дерева у Парку Горького прийшли також учні дитячої залізниці. Оксана Станкевич, Єгор Богунов та Тимур Приходько дуже бояться за майбутнє дитячої залізниці. За їх словами, адміністрація вищезгаданого закладу відмовилася дати дозвіл на блокування заїзду екскаваторів малесеньким потягом, який діти хотіли б виставити в місці протистояння.  


 

 

comments powered by HyperComments