У Парку Горького знову побито людей

Жанна Титаренко  |  Четвер, 27 травня 2010, 11:07
Вночі в Парку Горького перебували журналісти служби новин “Вісті” телеканалу “Фора” та кореспондент сайту “Справжня варта”. Захисників дерев було десь 40 осіб. Дуже холодна погода не давала можливості більшій частині людей спати. Усі чекали сходу сонця і тепла. Але десь на початку шостої ранку до парку під’їхав бульдозер. Через незначний проміжок часу підійшов один чоловік у чорному костюмі, із темними широкими вусами і почав усім погрожувати, а потім і бити юнаків, які намагалися зупинити рух бульдозера.
У Парку Горького знову побито людей

Вночі в Парку Горького знаходилося десь 40 захисників дерев. Було поставлено намети в трьох місцях просіки, на тій території, де дерева вже повалені. Багато людей не могло спати через нестримний холод, а інші, - весь час відчували реальну небезпеку свого перебування в цій гарячій точці міста, ще й у темний час доби.

(Вночі ходити через такі барикади дуже складно)

Коли приїхав бульдозер усі захисники дерев були в повній готовності. Особа, яка є представником будівельної компанії, одягнена в чорний костюм, із темними широкими вусами почала брутально ображати і погрожувати тим людям, які прийшли захищати парк. Цей чоловік підбіг до багаття і ногою зафутболив розпечені гілки, які полетіли ледь не в обличчя тим, хто грілися біля багаття.

Потім бульдозер почав рухатися прямо на переїзд дитячої залізниці. Опущений шлагбаум був зачинений на замок. Мабуть був наказ вирвати шлагбаум на дитячій залізниці і рухатися вперед. Люди стали впритул до бульдозера, знову підбіг вищезгаданий вусатий пан і побив кількох юнаків. В одного захисника парку він вирвав із рук відеокамеру і кинув її чи то об землю, чи об колії залізниці.

Бульдозер продовжував просуватися вперед. Він під’їхав у притул так, що деякі люди були травмовані, а потім водій почав швидко смикати ковшем бульдозера то вгору, то вниз. Шлагбаум, який знаходився позад людей, не давав можливості відскочити назад, а з іншого боку захисників парку трамбували бульдозером.

Люди з усіх сил кликали на допомогу правоохоронні органи. Трішки згодом явилося кілька міліціонерів. Навіть у їх присутності людей продовжували ображати. Дуже голосно було чути брутальну лайку. Також вищезгаданий пан з вусами почав розпалювати ворожнечу проти єврейського народу, зокрема, називаючи одну з жінок відповідним російським словом. Один міліціонер запропонував потерпілим написати заяву і в той же час через кілька хвилин кудись зник. За потерпілими приїхала швидка медична допомога.

(Потерпілі від неправомірних дій представників "будівельної" компанії)

Бригада робітників виглядала якось неприродно. Вони були жвавими, їх обличчя не виглядали стомленими. Усі роботи більшість із них виконувала в новеньких рукавичках. Група цих людей обгородила чималу територію червоно-білою стрічкою. Захисники парку спочатку намагалися її знімати, але їм це фізично заборонили робити.

   

(Це саме той чоловік у чорному костюмі, з темними вусами, який бив захисників Парку Горького та ображав представників єврейської національності)

Представник будівельної структури (той про якого йшлося вище) публічно погрожував журналістам розбити їх відеокамери. Кореспонденти новин “Вісті” телеканалу “Фора” скаржилися на те, що їхній мікрофон було кинуто об землю. Бригада робітників і їх керівництво також суттєво перешкоджали діяльності інших журналістів.

Потім бульдозер під’їхав з іншого боку. Люди побігли туди, але частина захисників парку була вимушена залишитися на переїзді, оскільки там, у повній готовності до дій стояв трактор з ковшем. Бригада так званих робітників, дуже швидко злилася з захисниками парку і розпочалася групова бійка. Стомлених нічною вартою людей було повалено на землю. Їх по-звірячому били, доки не підійшли працівники міліції. Фотографувати такі дії перешкоджали фізично. Правоохоронці (?) дозволяли писати заяви і приймали їх, але жодних дій до тих, хто бив захисників парку, не було. Люди прохали міліцію забрати до відділку тих людей, які займалися злочинними силовими діями, але цього зроблено не було.

Зараз у Парку Горького знаходиться заступник громадського об’єднання "Поступ" Ігор Рассоха. Він намагається захищати парк і тих людей, які підтримують ці ідей, на законодавчому рівні.

Просіку продовжують обносити стрічками. Парк Горького потребує цілодобового громадського захисту, оскільки, коли в цій гарячій точці Харкова збирається багато людей, то всі роботи з будівництва і вирубки припиняються.  

 

comments powered by HyperComments