У Парку Горького зібралося понад 400 людей

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 31 травня 2010, 10:54
У Парку Горького, 30 травня, у тому місці, де ще не повністю вирубана і не з’єднана просіка, відбувся концерт за участі молодих естрадних виконавців. Всі вони закликали захищати дерева у Парку Горького та інших частинах міста.
У Парку Горького зібралося понад 400 людей

Розпочався концерт гімном України. Люди сиділи на порубаних частинах дерев, але всі не помістилися і багатьом довелося стояти. Навіть дощ не стояв на заваді. Кількість людей, які приходили послухати молодих виконавців і запропонувати свою допомогу у справах захисту Парку Горького збільшувалась.

Особливо гарно виступив гурт “Схід Сонця”, його соліст Сергій Василюк виконав українські національно-патріотичні пісні. Але найбільшу прихильність слухача здобув гурт “Розкардаш”. Вони грали і співали так, що їх було чути найкраще, навіть, без гучномовців. Мелодика була досить оригінальна, а слова мали гумористичне забарвлення.

Захисники дерев виконали свій власний номер - пісню про ліс і його вирубку. Крім цього, на деревах були приклеєні листівки з віршами про страждання сосен, лип, про те, як вони потрібні людям тощо, а також схема тієї дороги, яку хочуть побудувати у Парку Горького.

 

Слухачі концерту поводили себе дуже чемно, жоден із них не розпивав спиртні напої і не кидав сміття на територію парку. Для харківців цей факт є великим прогресом. Люди відчули, наскільки життєво необхідним є ліс і почали його цінити, берегти і захищати.

Підтримати захисників дерев прийшов також Арсен Аваков. Він не виступав перед журналістами чи глядачами, але його присутність надавала моральну підтримку тим, хто намагається захищати Парк Горького.

До людей, які зібралися на концерт, звернувся голова громадської організації “Ми – харків’яни” Юрій Кальченко та заступник громадського об’єднання “Поступ” Ігор Рассоха. Вони коротко розповіли про те, що відбувається в Парку Горького і закликали захищати дерева.

На ночівлю в Парку Горького було поставлено 12 наметів. Прямо там, можна було знайти людей із громадської організації “Ми – харків’яни” та залишити свій підпис на захист дерев у Парку Горького.

Дехто здавав кошти на лікування письменниці Овід Валентини Яківни, яка також захищала парк від вирубки. Її було побито так званою муніципальною охороною 28 травня, потім доставлено до відділку міліції, де вона була з 8 до 16 години, де Валентині Овід стало зле. У відділку міліції їй зробили кілька ін’єкцій і примусили написати категоричну відмову від подальшого надання медичної допомоги. Валентина Овід згодилася. Також вона написала заяву до міліції стосовно її побиття т. зв. муніципальною охороною. У відділку міліції жінці не давали навіть води. Коли Валентині Овід стало зовсім зле, швидка медична допомога доправила її до 27 лікарні, де зараз вона знаходиться в передінфарктному стані.

Захисники дерев білою акриловою фарбою на товсту кору нанесли всілякі гасла: “Я хочу жить”, ”Я люблю тебя, человек”, “Не убивай”, “Это наш дом”, а також просто слова “мама” (на більшому дереві), “дочка” (на меншому), “кернес”, “добкін” тощо.  

 

comments powered by HyperComments