Щоб запобігти вирубці, захисники дерев приковують себе до стовбурів металевими ланцюгами

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 1 червня 2010, 09:47
Боротьба за Парк Горького між мешканцями Харкова і лісорубами загострюється, оскільки з одного боку вже викорчували пеньки і вивезли те, що було спиляно, тому можна вважати, що скоро будуть намагатися з’єднати просіку і розпочати будівництво дороги. Арсен Аваков ледь не щодня з’являється у Парку Горького. Звісно, що в цей час туди приходить багато журналістів, і підготовчі роботи для будівництва дороги припиняються. Арсен Аваков заявляє, що буде ініціювати проведення місцевого референдуму в Харкові, результати якого будуть залежати від самих мешканців і їх активності в громадському житті міста.
Щоб запобігти вирубці, захисники дерев приковують себе до стовбурів металевими ланцюгами

Цілими днями у Парку Горького на тих деревах, які точно будуть валити, для того, щоб зєднати просіку, сидять альпіністи. Якщо комусь із них є потреба зійти вниз, то доки на дерево не вилізе інший юнак, перший нікуди не піде. Таким чином, дерева охороняються безперервно, бо лише вночі всі альпіністи відпочивають.

Внизу кожне дерево, яке будуть знищувати найближчим часом, оточене людьми. Молоді юнаки і дівчата приковують себе до товстих стовбурів металевими ланцюгами, які потім зачиняють на замок. Саме так активні мешканці Харкова захищають дерева в цей важкий час для нашого міста.

 

Щоденні відвідування Арсеном Аваковим Парку Горького є суттєвою моральною підтримкою для захисників дерев. Екс-голова облдержадміністрації заявляє, що буде ініціювати проведення місцевого референдуму, і проблема буде вирішена на користь людей, а не одіозної харківської влади, якщо вони не будуть байдужими і проявлять свою громадянську активність.

Серед захисників парку також обговорювалися справи з судами, оскільки на активних захисників дерев вирішили притиснути через судову систему. За словами тих, кого викликали до суду Дзержинського району міста Харкова (на жаль своїх імен вони не назвали), суддя Лазюк спочатку відмовлявся проводити судове засідання, а потім повернув усі справи, які стосувалися Парку Горького на доопрацювання і повторного вивчення через відсутність злочину і неправильно заповнені протоколи.

Захисники дерев зуміли знайти мапу Харкова 70-х років, на якій нанесені кордони парків міста. Згідно такої мапи, вирубка дерев здійснюється саме в Парку Горького, а не в Лісопарку, як це заявляють деякі чиновники.

Чисельність людей, які готові захищати Парк Горького збільшується. Очікується, що скоро розпочнеться масовий збір підписів і зелені насадження міста буде врятовано. За деякими джерелами, через кілька тижнів може розпочатися активна вирубка Лісопарку на Пятихатках. Тому нашому місту вкрай потрібні саме зараз чисельні захисники дерев, і чим більше, тим краще.

 

      

comments powered by HyperComments