У центрі Харкова з’явилося потужне українське вогнище

Жанна Титаренко  |  Середа, 9 червня 2010, 22:08
Сьогодні, 9 червня відбулося урочисте відкриття офісу громадського об’єднання “Поступ”. З нагоди цієї події українські співаки і музиканти влаштували святковий концерт. До уваги присутніх було проведено коротку презентацію роботи громадського об’єднання “Поступ”. Виступили харківські українські діячі мистецтва, науки, а також представники громадськості.
У центрі Харкова з’явилося потужне українське вогнище

Освятив приміщення настоятель Іоано-Богословського храму Української Православної Церкви Київського Патріархату митрофорний протоієрей Віктор (Маринчак).

В офіційній частині заходу мав слово голова громадського об’єднання “Поступ” Анатолій Сергієнко, який висловив щиру подяку за матеріальну підтримку Арсену Авакову, Керівництву Харківського національного університету ім. Каразіна за надання приміщень, колекціонеру і меценату Володимиру Торішньому, який допоміг організувати проведення ремонтних робіт, а також Роману Зайченку, який безпосередньо цим займався і дизайнеру Сергію Кагелому.

Щиро вітала Анатолія Сергієнка з входженням у нове приміщення представниця Конгресу Української Інтелігенції Галина Марченко, подарувавши йому невеличкий натюрморт із садовини та городини і в гумористичному віршованому стилі побажала успіхів у розбудові української держави та перемоги над противниками і ворогами. Наприклад, “Дарую часник, щоб той, хто не треба зник, Дарую апельсин, бо в Харкові, такий як Ви лише один...”

Заступник Анатолія Сергієнка Тарас Фастівець розповів про громадське об’єднання “Поступ”, підсилюючи її достатньо інформативним слайд шоу. За його словами, ця громадська організація допомагає населенню захищати свої права, а тих, кого цікавить законодавство, навчає використовувати його.

Представник координаційної ради ГО “Поступ” Тарас Данько розповів про історичні і сучасні особливості Харкова, його наукову еліту і наполягав на ідеях створення українського бренду.

Співголова і засновниця харківського українського культурно-мовного клубу Вікторія Склярова розповіла про уже діючі програми етнотуризму і запропонувала відроджувати, власне, український туризм в місті та області. Досить цікавою виявилася розповідь про байбачків, за словами Вікторії, ці тварини є нащадками мамонта і крім цього, вони дуже добре відчувають приналежність території, і чужинців, які на неї випадково зайшли кусають своїми гостренькими зубками за ноги.  

Серед інших, цікавими промовами відзначилися представники ГО “Поступ” кандидат філософських наук Ігор Рассоха та заслужений журналіст України Євген Ходун.

Після офіційної частини відбувся концерт українських митців і так званий “шведський стіл”, тож захід не розчарував жодного з його учасників та гостей.  

 

comments powered by HyperComments