Судді досі думають що робити з захисниками дерев і правоохоронцями

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 21 червня 2010, 17:12
Сьогодні, 21 червня в приміщенні Дзержинського районного суду міста Харкова відбулося судове засідання у справі харківської письменниці і громадської діячки Валентини Овод, яка намагалася захищати дерева у Парку Горького, після чого потрапила до міліцейського відділку, а потім у тяжкому стані до лікарні. Через судові інстанції з Валентини Овод може бути стягнений штраф, розмір якого поки що невідомий.
Судді досі думають що робити з захисниками дерев і правоохоронцями

Валентину Овод звинувачують у нелегальному перебуванні на території Парку Горького. За словами правоохоронців, які доправили письменницю до відділку, вона винна в тому, що заважала будувати дорогу і знаходилася на території проведення робіт. Але ж з іншого боку, так званий будівельний майданчик навіть не був огородженим, тому виходить так, що Валентину Овод забрали до відділку міліції, за те, що вона прийшла до парку.

Підтримати харківську письменницю на судовому засіданні прийшло близько 20 людей. Мали слово і правоохоронці. Але судді не змогли визначитися з правильним рішенням і перенесли судове засідання на 30 червня поточного року.

Події, які відбувалися в Парку Горького 28 травня частково зафіксовані на відео та тут. На цих коротких сюжетах дуже добре видно, що Валентина Овод плакала, бо їй було шкода молодих юнаків, яким реально загрожувало побиття або затримання працівниками міліції до відділку.

Усі письменники та інші митці сприймають оточуючий світ і те, що відбувається в ньому вразливіше за інших звичайних людей. Валентина Овод після таких подій більше тижня знаходилася в лікарні № 27 міста Харкова в передінфарктному стані. Тепер письменниця має захищатися в судах від штрафних санкцій. До подій у Парку Горького Валентина Овод працювала над написанням художньої книжки. Звісно, що тепер письменниці не до цього. А хто ж повинен відшкодовувати моральні збитки?.. Дуже прикро за те, що прокуратура і суди починають активно займатися українською культурною елітою Харкова.

Свій прихід до Парку Горького, кореспонденту “Справжньої варти” сама письменниця пояснювала сильним почуттям обов’язку перед українською нацією і Богом. Валентина Овод, не зважаючи на те, що трапилося з її здоров’ям та судову тяганину, зовсім не шкодує про свою присутність у Парку Горького у ті моменти протистояння, які відбувалися 28 травня поточного року. Все те, що відбувається зараз письменниця вважає випробуванням долі.

Також є матеріали у справі Валентини Овод тут та коротке відео.




 

comments powered by HyperComments