У харківському центрі народної творчості відкрилася виставка живопису

Жанна Титаренко  |  Середа, 23 червня 2010, 15:55
Автором картин є відомий художник, що мешкає в селі Пісочин Харківської області Євген Варибрус. На виставці експонується понад 80 картин, на яких зображені пейзажі рідного села і квіти. Сьогодні, 23 червня у день відкриття виставки, усі охочі мали можливість поспілкуватися із самим художником. Євген Варибрус з радістю розповідав про свій життєвий і творчий шлях, умови в яких писалися картини та постійний ліричний настрій, який супроводжує його мистецьку діяльність.
У харківському центрі народної творчості відкрилася виставка живопису

Євген Варибрус ніколи не створював картини під замовлення, а писав вільно, як правило на лоні природи і під час написання пейзажів часто щось наспівував чи насвистував.

Художник має родину, яку дуже любить і всіма силами дбає про неї. Неодноразово Євген Варибрус присвячував свої етюди сімейним святам. І до весілля, і до народження кожного свого внука, іменин тощо, рука майстра відтворювала найкращі зображення природи.

Картини Євген Варибрус пише олійними фарбами, оскільки вони дуже добре зберігають колір. Такі полотна не будуть темніти чи покриватися плямами, а довгий час зберігатимуть усю повноту кольорової гами.

Золотисті рамки картин, які прикрашені різьбленими візерунками художник створює сам. Його будиночок, який знаходиться в селищі Пісочин Харківської області, дуже схожий на велику зручну майстерню, де знаходяться десятки рамок і більше сотні картин. Євген Варибрус не малює під замовлення, але багато його робіт успішно знаходили охочого покупця і потрапляли в приватні колекції.

За словами друзів, які сьогодні прийшли привітати Євгена Варибруса з відкриттям виставки, художник є дуже позитивною та енергійною людиною, а його настрій легко передається в картинах та спілкуванні з людьми.

Довідка: Євген Варибрус народився 1939 року в селищі Пісочин Харківської області. Творча діяльність: спочатку освіта в місцевого художника, потім – ремісниче училище, завод, армія. Якраз перебування в її лавах стало поворотним моментом у обранні подальшого професійного шляху. До того ж додалася чуйність армійського командування, заохочення занять живописом, навчання у міській студії художників-аматорів.

Після закінчення строкової служби Євген Миколайович навчався в Харківському державному художньому училищі на відділенні театрально-декораційного живопису. Його педагогами були П. А. Шигимага, І. А. Стаханов, А.Я. Ткачов. Згодом робота в торговій рекламі, оформлення любительських спектаклів.

У 1970 році щасливий випадок привів Євгена Варибруса до Харківського художнього музею, де він пропрацював майже 35 років художником реставратором станкового живопису та заступником сектору виставок.  

 

comments powered by HyperComments