У Парку Горького продовжують валити нові дерева

Жанна Титаренко  |  Субота, 26 червня 2010, 14:46
За минулу добу у Парку Горького було спиляно понад 100 дерев. Найближчим часом планують знищити ще 170. В обох кінцях просіки ведуться роботи з будівництва дороги. Захисники дерев цілодобово чергують у Парку Горького, тому очікуються можливі нові протистояння між міліцією, "чорнорубашечниками" та лісорубами з одного боку, та мешканцями Харкова – з іншого.
У Парку Горького продовжують валити нові дерева

Сьогодні зранку у Парку Горького знаходилося близько 40 людей, цілком готовних захищати дерева. Вони чергували по всій довжині просіки. Нові дерева в першій половині дня не чіпали.

(Клумба, яку посадили захисники дерев 19 червня має гарний вигляд, а навколо неї стоять таблички з назвами всіх областей України на знак того, що вони підтримують боротьбу місцевого населення проти вирубки зелених зон) 

За допомогою техніки велися роботи з будівництва дороги. Стовбури дерев найняті робітники розпилювали і вивозили за межі парку, а також корчували пні.

Дуже багато гілок прямо на місці перемелювали на тирсу і розкидали на прилеглих територіях. Вони, мабуть, в черговий раз забувають про те, що з пресованої тирси теж можна робити меблі. Серед спиляних дерев, переважно клени, сосни, зрідка трапляється берест та дуби.

Люди, які прийшли до парку, пояснюють свою громадську позицію тим, що протест проти вирубки є їх громадянським обов’язком. Захисники дерев переконані в тому, що владу треба примусити дослухатися до того, що необхідно мешканцям Харкова і рахуватися з цим. Звісно, що для результативнішої протидії потрібна більша чисельність людей, які могли б прийти до Парку Горького і захистити ті дерева, що залишилися. У ті моменти протистояння, коли харківців у парку було багато, ніхто нікого не бив, а от коли менше, тоді відбувалось усяке. Саме тому захисники дерев закликають усіх мешканців міста приєднатися до акції протесту проти вирубки у Парку Горького та інших зелених зонах Харкова.  



 

comments powered by HyperComments