Представники націоналістичних утворень провели урочистий мітинг до 69 річниці проголошення Акту відновлення Української Держави

Жанна Титаренко  |  Середа, 30 червня 2010, 17:40
Сьогодні, 30 червня біля монумента відновлення Української Держави відбувся урочистий мітинг та покладання квітів. Архієпископ Харківський і Полтавський Української Автокефальної Православної Церкви Ігор (Ісіченко) освятив реставрований пам’ятник та розповів про історичні факти боротьби за незалежність України в роки Другої Світової війни, а зокрема, про діяльність Організації Українських Націоналістів, завдяки якій і було проголошено Акт відновлення Української Держави.
Представники націоналістичних утворень провели урочистий мітинг до 69 річниці проголошення Акту відновлення Української Держави

Владика Ігор (Ісіченко) у своїй промові наголосив на тому, що діяльність Організації Українських Націоналістів в роки Другої Світової війни та й не лише, є подвигом, яким український народ має право пишатися, і шанувати тих, хто здобував незалежність для нас – нащадків. З тривогою і болем владика також звернув увагу на те, що в наш час незалежність України має декларативний, тобто паперовий характер і нашому народу вкрай не вистачає справжніх патріотів, які могли б захищати українську мову, культуру, історію, закон та вірити в світле майбутнє української нації і держави.

Також мали слово представники різних громадських організацій та політичних партій, а зокрема, голова харківського осередку Конгресу Українських Націоналістів Богдан Дяків та голова харківського осередку ВО “Свобода” Ігор Швайка, які наголошували на тому, що крім спогадів про минуле, повинна бути дія в теперішньому, аби український народ, нарешті, став господарем на своїй власній землі. 

На заході зібралося близько ста людей. Після покладання квітів і промов священики Української Автокефальної Православної Церкви разом з іншими віруючими помолилися за Україну, чим і завершився захід.


 

comments powered by HyperComments