Суд став на бік захисниці дерев?

Жанна Титаренко  |  Середа, 30 червня 2010, 19:57
Сьогодні, 30 червня, відбулося судове засідання у справі громадської діячки та письменниці Валентини Овод, яка 28 травня намагалася захищати дерева і тих людей, які прийшли в Парк Горького аби захистити його від вирубки. Суд врахував свідчення самого працівника міліції і вивчив матеріали справи, визнавши Валентину Овод частково винною в адміністративних порушеннях, але враховуючи тяжкий стан здоров’я, який в письменниці був унаслідок затримання правоохоронними органами, було прийняте рішення зробити пані Валентині усне зауваження і закрити справу, оскільки порушення не було значним.
Суд став на бік захисниці дерев?

Повторне засідання відбулося на прохання адвоката Валентини Овод, який наполіг на тому, щоб у суді допитали свідків.

Свідчення про події давав працівник міліції, який брав участь у затриманні Валентини Овод. Ярина Сергій Васильович 1986 року народження працює в Дзержинському РВ дільничним інспектором. Його свідчення починалися так ”Я був на вулиці біля акації у Лісопарку...”. Юнак розповідав дуже повільно, невпевненим голосом “Почали підходити люди в чорному, на них було написано, що вони охорона...Я там пам’ятаю вигуки, міліція, нас б’ють...Люди почали розходитись..."

На запитання судді про те як відбувалося вилучення Валентини Овод із Парку Горького, і чи чинила вона опір, Сергій Ярина спочатку відповідав так: “Я не можу сказати що вона кудись тікала чи...” – і його голос перервало довге мовчання. Коли суддя повторила запитання і зачитала частину поданого протоколу, де написано, що жінка чинила злісний опір міліції, юнак відповів так “Чинила опір, там же написано”. Але як саме, працівник міліції говорити відмовився.

Як показав детальний розгляд справи, у першому протоколі працівники міліції не зазначили чітко причин, за які було затримано Валентину Овод, але потім через кілька днів з’явилися нові матеріали рапортів, де було зазначено, що жінка чинила злісний опір при затриманні. Валентина Овід в суді відмовлялася від таких даних і скаржилася на те, що працівники міліції при затриманні завдали їй тілесні ушкодження.

Також Валентина Овод прямо під час судового засідання зачитала початок своєї авторської книжки, у тексті якої, йде мова про красу лісу. Звісно, що письменниці, яка з дитинства закохана в дерева, важко було стояти осторонь тих моментів протистояння, які відбувалися в Парку Горького.

Врешті-решт суд вирішив визнати Валентину Овод винною в незначних адміністративних порушеннях, але враховуючи те, що після затримання та перебування жінки в відділку міліції, її стан здоров’я раптово погіршився, внаслідок чого їй довелося лікуватися в кардіологічному відділенні лікарні № 27 кілька тижнів, її покарання обмежили усним зауваженням.

На судове засідання прийшло більше 30 людей, серед яких були журналісти, телебачення. Після закінчення судового засідання всі стоячи аплодували через те, що суд не покарав жінку, яка змогла підняти свій голос проти свавілля місцевої влади.

 

comments powered by HyperComments