У Свято-Дмитрівському храмі відбулося свято, з нагоди виповнення 17 років служіння архієпископа Ігоря (Ісіченка) та 20 років з початку відродження Братства Апостола Андрія Первозваного

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 12 липня 2010, 17:49
Парафіяни Української Автокефальної Православної Церкви прийшли на службу з квітами. З черговою річницею хіротонії архієпископа Ігоря (Ісіченка), священство церкви та вірян вітали кармелітки римо-католицької церкви, владика Мар’ян Бучек та представники різних харківських громадських організацій та партій, зокрема, обласних філій Християнсько-Демократичного Союзу та ВО “Свобода”.
У Свято-Дмитрівському храмі відбулося свято, з нагоди виповнення 17 років служіння архієпископа Ігоря (Ісіченка) та 20 років з початку відродження Братства Апостола Андрія Первозваного

Під час служби, архієпископ Харківський і Полтавський Ігор, наголосив на тому, що люди, отримавши важкий життєвий шлях повинні пройти його з Богом, і він допоможе не лише в майбутньому, а й зараз. Крім цього, владика розповів історію Свято-Дмитрівського Храму, і, зокрема, про утиски та нищення, яких він зазнав під час совєтської окупації України.

Зараз же храм продовжує відроджуватися. На стінах самої споруди виявлено розписи. У приміщенні Братства Апостола Андрія Первозваного вже почали відновлювати хрест, який колись прикрашав своїм зображенням приміщення Свято-Дмитрівськогго Храму.

Кармелітки католицької церкви латинського обряду були присутні на службі і від щирого серця вітали парафіян автокефальної церкви з їх святом. А владика Мар’ян Бучек не лише приєднався до привітань а й звернувся до присутніх з промовою. Владика наголосив на тому, що Христос єднає католицьку церкву з Автокефальною, і, незважаючи на певну різницю в догматах та обрядах цих конфесій, люди повинні єднатися християнською вірою і допомагати одне одному.

У маленькій храмовій крамничці в цей же день відкрилася виставка історичних документів і фотографій, за якими можна дізнатися багато цікавого про парафію, її відродження і служіння в ній.  

 

comments powered by HyperComments