Чиновники пропонують демонтувати Пам’ятний камінь на честь проголошення державного суверенітету України

Середа, 28 липня 2010, 11:31
До Харківської обласної державної адміністрації вже надійшли листи від різних партій та громадських організацій з вимогою оприлюднити позицію місцевої влади щодо існуючих українських пам‘ятників Харкова та не допустити вирішення їх долі без широкого громадського обговорення.
Чиновники пропонують демонтувати Пам’ятний камінь на честь проголошення державного суверенітету України

Приводом до звернення стало наполегливе запрошення начальника Управління внутрішньої політики облдержадміністрації Володимира Зінченка поспілкуватися з представниками національних партій та організацій. Як з‘ясувалося, тема «розмови» – демонтаж Пам‘ятного каменя на честь проголошення державного суверенітету України.
 

Вказаний монумент було встановлено силами доброчинців рівно 20 років тому. З того часу він прикрашає центральний вхід до Саду Шевченка з боку майдану Свободи.
 

Наразі чиновники пропонують демонтувати пам‘ятник, аби встановити на його місці 25-метрову щоглу до Дня Державного Прапора України. Проте технічно такий намір є цілком сумнівним, оскільки на глибині в кілька метрів від монумента проходять комунікації метрополітену.
 

Варто нагадати, що за законодавством України не допускається знесення одного пам’ятного знаку, для того, щоб звільнити площу для іншого.

 

comments powered by HyperComments