Термінового ремонту даху будинку харків’яни чекають роками і за вирубку аварійних дерев сплачують із власної кишені

Жанна Титаренко  |  Неділя, 15 серпня 2010, 13:26
Мешканці будинків, що знаходяться по вулиці Ковтуна, 48/13 та Енергетичній, 15 самотужки сплачують гроші за вирубку аварійних дерев. Крім того, людям цих помешкань доводиться власноруч укріплювати фундамент, ремонтувати дах і фінансувати такі витрати з власної кишені.
Термінового ремонту даху будинку харків’яни чекають роками і за вирубку аварійних дерев сплачують із власної кишені

Мешканці будинку, що знаходиться по вулиці Ковтуна 48/13 кажуть, що в них уже не один рік поспіль протікає дах, і через те що двоповерхівка знаходиться між Комінтернівським і Фрунзенським районами, її відмовляються ремонтувати і спрямовують невдоволених мешканців то в один райвиконком, то в інший.

Кореспондент “Справжньої варти” побував на горищі будинку разом із його мешканцями. У шиферному покритті там справді є дуже багато дірок, в тому числі і великих, площа яких перевищує один квадратний метр.

Стеля і верхня частина стін в усі пори року тут підтікають, і мешканці другого поверху вимушені жити в таких підтоплених квартирах, або ж щорічно витрачатися на ремонти.

Крім того, мешканців будинку непокоїть те, що в них повністю засмічена газова вентиляція, тобто витяжка. Звісно, що така несправність, може призвести навіть до вибуху.  

Аварійні дерева можуть завдати значних пошкоджень цьому двоповерховому будинку і його мешканцям. Одна з товстих гілок уже надломилася і заплуталася в дротах, які підводять електричний струм до будинку.

Мешканці цього будинку самотужки замінили дроти електропостачання, а тепер на них у будь-яку мить може відломитися товста гілка аварійного дерева. Люди кажуть, що місцева влада відмовляється врегулювати це питання і посприяти тому, щоб аварійне дерево спиляли безкоштовно.

За словами мешканців будинку, якщо вони викличуть спеціальну службу і зроблять замовлення на вирубку одного аварійного дерева, то це їм коштуватиме 1300 гривень. Люди кажуть, що їм уже неодноразово доводилося сплачувати за такі послуги і в них уже немає на це коштів.

Мешканці сусіднього будинку, що знаходиться по вулиці Енергетична, 15 теж скаржилися на те, що вирубку аварійних дерев довелося фінансувати з власної кишені. Самим повністю випало ремонтувати дах і укріплювати фундамент, замінювати труби, дроти, по яких підходить електроенергія до будинку, пробивати забиту каналізацію. Але в той же час, у квитанціях за комунальні послуги, цим людям щомісяця нараховують більше 50 гривень до сплати за ЖКХ. Мешканці будинку вже давно помітили дві аварійні тополі, які, імовірно, впадуть на дроти електромережі і проїжджу частину дороги. Їхньому будинку ці дерева майже не загрожують, тому цю частину робіт люди фінансувати не збираються.

Якщо пройти трішки далі, то можна побачити як з під землі, неподалік дороги, витікає вода. Люди кажуть, що це триває більше тижня. Коли будуть ремонтувати трубу - ще невідомо. Крім того, це місце знову ж таки знаходиться на межі Комінтернівського і Фрунзенського районів, тому люди навіть не чекають і не сподіваються на оперативні ремонтні роботи.

 

comments powered by HyperComments