Міліція не пустила людей на акцію протесту проти нового податкового кодексу

Жанна Титаренко  |  Четвер, 19 серпня 2010, 12:58
Учасники акції протесту несли домовину, величезний барабан, баян, плакати тощо. Але підійти з цим спорядженням і стати навпроти обласної державної адміністрації не дозволили працівники міліції. Домовину примусили покласти на пішохідну доріжку, навколо неї обгородили чималу площу червоно-білою стрічкою і примушували усіх перехожих обходити те місце іншою дорогою, пояснюючи такі дії тим, що в домовині захована бомба. За словами учасників акції, домовину несли для того, щоб імітувати похорон малого та середнього бізнесу.
Міліція не пустила людей на акцію протесту проти нового податкового кодексу

Частина людей на чолі з Ігорем Швайкою (голова харківського осередку партії ВО “Свобода”), прийшла на акцію протесту, яка проходила напроти облдержадміністрації. До заходу також приєдналися представники Молодого Народного Руху.

Люди висловили незадоволення новим податковим кодексом прем’єр міністра Азарова і вимагали від харківської влади чинити опір таким нововведенням.

Під час заходу всі охочі могли взяти маленькі листівки і прочитати про те, які саме рішення робив новий уряд Азарова-Тігіпка. У тексті йшлося про “Харківські угоди” щодо перебування Чорноморського Флоту Росії в Криму, про ціни на газ, податковий кодекс тощо.

Під час акції біля будинку облдержадміністрації вишикувалось в ряд 35 осіб правоохоронних органів, ще 9 стояло через дорогу навколо учасників протесту. Понад 40 осіб охороняло домовину з податковим кодексом і не дозволяли рухатись людям, які планували прийти на акцію.

Звідси можна побачити, що близько ста осіб правоохоронних органів прийшло захищати новий податковий кодекс Азарова-Тігіпка. У загальній чисельності міліціянтів було більше ніж самих учасників акції протесту. Здається, що Україна швидкими темпами стає поліцейською державою у якій демократія і права людей не захищаються належним чином.  

 

comments powered by HyperComments