На території 50 гектарів парків харків’яни за літо провели 12 суботників і назбирали понад 1000 мішків сміття

Жанна Титаренко  |  Середа, 25 серпня 2010, 11:53
Цими вихідними було проведено черговий суботник у якому взяло участь близько 20 людей, які зібрали з площі 1,5 гектара 86 мішків сміття, із яких 10 – бите скло і 16 – трамбовані пластикові пляшки.
На території 50 гектарів парків харків’яни за літо провели 12 суботників і назбирали понад 1000 мішків сміття

Цього разу мешканці міста зуміли прибрати невеличку ділянку Лісопарку на перетині вулиці Дерев’янко і проспекту Лєніна. За словами захисників природи, ця частина парку прибирається ними втретє. Якщо перші рази можна було назбирувати по мішку сміття майже біля кожного куща, то цього разу територія виявилася майже чистою і люди прибирали наступну частинку того ж таки дуже великого Лісопарку.

З минулих акцій у Лісопарку залишилось багато табличок із закликами не залишати сміття у лісі, не забруднювати природу, бути спроможними донести його до смітника тощо.

Для захисників природи є проблемою не лише занадто мала кількість активних мешканців Харкова, які могли б допомогти у цій справі, а й те, що утилізувати сортоване сміття ніде, оскільки приватні фірми відмовляються приїздити за такими відносно малими об’ємами продукту, що потребує вторинної переробки.

Разом з тим, попередні акції, що проходили в районі Журавльовського Гідропарку дали результати. Влада виділила кошти і було прибрано ще кілька несанкціонованих смітників і навіть поставили кілька дерев’яних коробок для сміття. Звісно, що на території парку необхідно встановлювати великі контейнери, але це все одно краще ніж нічого.

Представники екологічної групи “Печеніги” продовжують вимагати від влади поставити контейнери для сміття на території парків і проводити прибирання за кошти місцевого бюджету. Адже всім відомо, що мешканці міста платять податки, з яких і повинні йти відрахування на лісничі господарства, які і мусять займатися випилюванням сухих дерев, вирубуванням чагарників, прибиранням тощо. Але захисники природи впевнені в тому, що за умов наявності спеціальних контейнерів на територіях парків, засміченість буде значно меншою.

 

comments powered by HyperComments