В районі річки Немишлі вода в колодязях може бути забруднена речовинами 4 рівня небезпеки

Жанна Титаренко  |  Середа, 25 серпня 2010, 15:52
Екологічна група “Печеніги” повідомляє, що в районі річки Немишля триває незаконне засипання болота. Роботи тривають вночі. Вантажівки підвозять будівельний брухт та інше сміття, в тому числі і пластик. Частково засипано дамбу, тому очікується підтоплення прилеглих територій.
В районі річки Немишлі вода в колодязях може бути забруднена речовинами 4 рівня небезпеки

Такою діяльністю вже близько року займається один із мешканців, який ретельно приховує своє ім'я і прізвище, Немишлянської вулиці Фрунзенського району міста Харкова. За словами екологів, багато представників флори і фауни вже загинуло і є загроза для тих видів, які існують саме в тій частині болота і річки Немишля.  

Останні два місяці частину болота засипають дуже активно. Величезні купи сміття, де міститься багато пластику часто підпалювали і вони тліли цілими днями. Аби прикрити і заховати від людських очей все те сміття з пластику, яке вкидається в болото, вантажівками було привезено багато будівельного брухту, землі, глини тощо. Під час таких робіт було засипано частину дамби.

Екологи свідчать, що на територіях прикритих від затоплення дамбою рівень ґрунтових вод значно підвищився і навесні очікується затоплення городів і будинків місцевих мешканців.

За словами екологів, уже більше 20 соток болота осушено. Роботи будуть продовжуватись, оскільки лежать величезні купи сміття, які вночі будуть скидати в низ, у болото. Особа, яка здійснює захоплення території ніякої інформації про себе не надає і обміряти територію зроблених ним смітників не дозволяє.

Місцеві мешканці скаржилися в різні державні організації, але це не дало жодних результатів. Люди, які ведуть роботи з осушення болота неодноразово погрожували екологам відпустити на них собак або викликати міліцію, за те, що вони намагаються контролювати екологічний стан території і законність їх діяльності.

Відомо, що неподалік знаходиться місце, де купаються місцеві мешканці. Після дощів вода промиває сміття, яке містить багато пластику, азбесту та інших речовин, що належать до 4 рівня небезпеки, і все це потрапляє не лише у місця для купання, а й у грунтові води, колодязі.  

 

comments powered by HyperComments