День Незалежності святкували, але щастя не було

Вікторія Лавренюк  |  П'ятниця, 27 серпня 2010, 19:05
Влада у Харкові не дозволила відзначити 19-ту річницю Незалежності, як хотів цього народ.
День Незалежності святкували, але щастя не було

 Саме про це йшлося сьогодні на круглому столі, що відбувся у прес-центрі "Майдан Свободи" і був присвячений підсумкам святкування 19 -ї річниці Незалежності в Харкові.

Як, зокрема, зазначив один з його учасників, голова організаційної ради ГО "Поступ" Тарас Фастівець, планування святкових заходів до Дня Незалежності почалося ще з травня. Вирішили зробити парад вишиванок, запросити українських співаків, одним словом, відсвяткувати в національному дусі, щоб відчувалося, що це День української Державності. Але, на жаль, влада не дозволила провести заходи, при цьому не надаючи жодних письмових пояснень щодо причин відмови.

Не зважаючи на те, що СУМ, ГО „Поступ” та Фундація регіональних ініціатив організували та провели ті немасштабні розважальні заходи, які не потребують дозволу, відчувалася порожнеча для українців, які, прийшовши на концерт, вимушені були слухати пісні у виконанні здебільшого російських поп-зірок.

Тарас Фастівець висловив сподівання на те, що підчас святкування 20-ої річниці Незалежності будуть зрушення, і кожен, прийшовши в цей день на майдан Свободи, матиме змогу відзначити це свято так, як він про це мріяв.

„Можна прогнозувати, що наступного року у святкуванні буде багато офіціозу – і це негативний момент. Але ми врахуємо досвід, щоб додати до офіційної частини душі кожного громадянина” – зауважив Тарас Фастівець, а також висловив побажання майбутній новій владі, щоб вона була українською.

 

comments powered by HyperComments