Комітет Виборців України вимагає скасувати додаткові екзамени у ВНЗ

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 31 серпня 2010, 15:44
Представники Комітету Виборців України заявляють, що у більшості ВНЗ, де проводилися додаткові вступні випробування (творчі конкурси, фізичні/медичні/психологічні тестування, співбесіди, єсе) є численні нарікання абітурієнтів в об’єктивності їх проведення.
Комітет Виборців України вимагає скасувати додаткові екзамени у ВНЗ

Для того, щоб додаткові екзамени у ВНЗ не були частиною корупційних схем, представники Комітету Виборців України пропонують припинити проведення додаткових випробувань для абітурієнтів. А за наявності потреби оцінити малюнок чи вокальні здібності, проводити такі конкурси в інших навчальних закладах.

На запитання журналістів, про те, чи буде Комітет Виборців України спостерігати за вступною кампанією до ВНЗ наступного року, керівник проекту громадського спостереження Олександр Тутов сказав, що буде працювати в цьому напрямі лише за умов зміни правил вступу до ВНЗ, бо в іншому разі, спостерігати одне і те саме явище нецікаво.

Учасник громадської кампанії “За чесний вступ” Роман Маляров заявив, що буде проводити спостереження і наступного року, і він впевнений у тому, що зміни на краще будуть, і правова допомога абітурієнтам буде завжди потрібна.  

Що до скорочення ВНЗ, то представники Комітету Виборців України вважають таке рішення правильним. Для часткового розв'язання проблеми вступу до ВНЗ Олександр Тутов пропонує збільшити кількість бюджетних місць у престижних університетах, там де дійсно є спеціалісти, які можуть надавати якісний рівень освіти.

Запропоновані вирішення проблем будуть подані до Міністерства освіти України з вимогою врахувати їх, і не допускати проведення додаткових екзаменів у ВНЗ.  

 

comments powered by HyperComments