Книгарня “Є” святкує першу річницю своєї діяльності

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 31 серпня 2010, 22:09
Читачів і письменників книгарня “Є” сьогодні пригощала кавою і солодощами. Естрадний гурт “Розкардаш” зіграв власні мелодії, а Сашко Ушкалов зачитав початок свого нового роману, написання якого розпочав зовсім недавно. Його наступник Ігор Зарудко здивував слухачів цікавою сюжетною поезією.
Книгарня “Є” святкує першу річницю своєї діяльності

Розпочався захід дуже цікаво. Колишній арт-директор Сашко Ушкалов розповів про те, як у Харкові сприймають україномовних людей, і як не хочуть вірити в те, що місцеві мешканці можуть розмовляти не російською. Саме так молодий письменник відповідав на такі закиди: “Я живу в Харкові.” Але багато людей не вірило в це, і тоді Сашко показував паспорт. Згодом йому це набридло і зараз відповідь на питання про те, чому саме він розмовляє українською звучить так: “Так, я україномовний, тому що приїхав з Ужгорода. Повернутись назад не можу, бо в мене забрали паспорт. От я сиджу тут і чекаю доки його мені віддадуть. Як отримаю, одразу повернуся на Західну Україну”

Більшість глядачів голосно сміялася, а в декого з’явився на обличчях смуток, через те, що в Харкові саме так ставляться до україномовних людей.

Крім сюжетних гумористичних віршів, Сашко Ушкалов зачитав початок свого нового роману про одного хлопця Славка, його життя в Криму і бізнес. Слухачі наскільки захопилися сюжетом, що прохали пана Сашка продовжити читання, але продовження ще немає , тому шанувальникам його творчості доведеться трішки зачекати.

Пан Ушкалов працював над створенням книгарні “Є” з самого початку її заснування. Тепер він залишає Харків, і його місце посяде такий же енергійний молодий письменник Ігор Зарудко. Його сюжетна гумористична поезія була сприйнята позитивно.

Вітав з Днем народження книгарню “Є” і духовний наставник Сашка Ушкалова Ростислав Мельників. Його поезія вразила читачів старшого віку. Таким чином, люди різного смаку змогли почути саме те, що їм до вподоби.

Варто нагадати, що за один рік у приміщенні книгарні “Є” було проведено понад 200 різних заходів. Це і літературні вечори культурно-мовного клубу “Апостроф”, і молодіжні обговорення Дискусійного клубу, і перегляд фільмів різного жанру, і зустрічі з письменниками і політологами... Цей перелік можна продовжувати, оскільки в книгарні “Є” постійно збираються і спілкуються люди з харківського україномовного середовища.  

comments powered by HyperComments