Коли школярі отримають підручники, і якими вони будуть?

Вікторія Лавренюк  |  Середа, 1 вересня 2010, 13:27
Харківське видавництво „Ранок” вже підготувало партію книжок, замовлену МОН.
 Коли школярі отримають підручники, і якими вони будуть?

Про це сьогодні повідомив директор видавництва Віктор Круглов.

„Ми б уже випустили підручники, якби не затримка фінансування від держави. Наразі підручники, у тому числі й для десятих класів, додруковуються в типографії, і будуть здані в двадцятих числах вересня” – зазначив він.

За найкращими прогнозами, українські школярі повністю будуть забезпечені підручниками на кінець жовтня. До цього книги будуть надходити партіями, відповідно до того, як з цією задачею будуть справлятися видавництва.

На сьогодні ці підручники можна знайти в Інтернеті, але, на жаль, не всі школярі України мають доступ до мережі.

Цікаву альтернативу вигадало керівництво школи Бойко. Як повідомив директор школи Олександр Макагон, вони закупили популярні нині пристрої для читання книжок з ефектом електронних чорнил.

„Екран не відсвічує, для зору нешкідливо. Вибирали, щоб екран не світився, щоб під ковдрою читати не можна було”, – зазначає Олександр Макагон.

У школі Бойко зараз сканують всі підручники, а не тільки для десятих класів. Таким чином хочуть забезпечити книжками всіх учнів школи.

Але, на жаль, не кожна школа міста може дозволити собі такі ноу-хау. Тому сподіватимемось на ефективну роботу видавництв.
Про проблеми з підручниками можна ще можна прочитати тут.

 

comments powered by HyperComments