Видавництво „Ранок” оштрафовано на 1 млн 700 грн

Вікторія Лавренюк  |  Середа, 1 вересня 2010, 14:47
Податкова намагається незаконно „задушити” видавництво, неправомірно наклавши штрафну санкцію.
Видавництво „Ранок” оштрафовано на 1 млн 700 грн

Про це говорилося на круглому столі, присвяченому цій проблемі, за участю директора видавництва «Ранок» Віктора Круглова та директора друкарні «Триада+» Олексія Новікова.

Минулого року була така сама проблема з підручниками: їх просто не встигали випустити. Фінансів від держави вчасно не надійшло, тому друкарня „Тріада+” вирішила надрукувати підручники на свій страх і ризик. Гроші вони зрештою отримали, але аж наприкінці липня цього року. В свою чергу, податкова Фрунзенського району за такий „самвидав” спробувала здійняти з типографії ПДВ на суму 410 236,5 грн та податок з прибутку в розмірі 1 325 869,6 грн.

„Таке рішення податкової суперечить чинному Законодавству України и ставить під загрозу не лише діяльність комерційних видавництв, але й виконання державного плану із забезперчення дітей підручниками в новому навчальному році” – переконаний Віктор Круглов.

Адже 2003 року було прийнято Закон України "Про державну підтримку книговидавництва в Україні". Ним передбачено звільнення від сплати ПДВ та податку з прибутку для видавництв та поліграфічних підприємств.

Впевнені в незаконності дій Фрунзенської податкової, підприємці звернулися до обласної податкової, а потім до Києва. Наразі ними виграно два суди, але справа остаточно ще не вирішена.


 

comments powered by HyperComments