Земельний банк заборгував своїм вкладникам сотні мільйонів гривень

Жанна Титаренко  |  Четвер, 2 вересня 2010, 14:46
Оцінки експертів є невтішними. Земельний банк не зможе погасити заборгованість усім вкладникам і кредиторам. Харківська міська рада теж вклала в цей банк чимало коштів.
Земельний банк заборгував своїм вкладникам сотні мільйонів гривень

Про це під час прес-конференції повідомив експерт і ліквідатор Земельного банку Олексій Угрімов.

За словами пана Олексія, Земельний банк потрапив у банкрутство через надмірне вкладання коштів у кредитування і економічну кризу.

2 серпня 2010 року Національний Банк України прийняв рішення про відклик ліцензії за надмірну заборгованість перед кредиторами і вкладниками.

 За словами Олексія Угрімова, борги Земельного банку обраховуються сотнями мільйонів гривень. Але інформація про кількість вкладників, точні цифри боргів перед фізичними і юридичними особами не розголошуються. Експерт такі дані вважає комерційною таємницею.

Під час прес-конференції стало відомо, що Олексій Угрімов працював у складі тимчасової адміністрації, завданням якої було економічне оздоровлення банку.

За словами пана Олексія, купити Земельний банк, або в якийсь інший спосіб вкладати в нього кошти охочих не виявилося. На економічне оздоровлення банку потрібно більше 250 мільйонів (валюта не зазначена).

На запитання «Справжньої варти» про те, чи буде проти Земельного банку порушено кримінальну справу, і чи буде хоч хтось нести відповідальність за невиплачені суми, експерт чітко відповів, що ні. Пан Олексій також наголосив на тому, що жодного разу, за це не було когось покарано, і навіть законодавства такого немає.

 

comments powered by HyperComments