Експерти вважають, що 70% підприємств працює напівлегально

Жанна Титаренко  |  Четвер, 2 вересня 2010, 19:01
Представники громадських організацій і профспілок прогнозують поширення корупції і розвиток нелегального бізнесу та іншої комерційної чи виробничої діяльності.
Експерти вважають, що 70% підприємств працює напівлегально

Про це сьогодні йшла мова на прес-конференції в прес-центрі «Майдан Свободи».

Представники громадських організацій і профспілок розкритикували новий податковий кодекс Азарова-Тігіпка. Економічні експерти прогнозують по Україні банкрутство близько 300 тисяч підприємств.

Голова профспілки таксистів Сергій Старцев заявив, що лише 15% таксистів мають відповідні ліцензії і сплачують податки. Крім того, їх іще обкладають штрафами і примушують сплачувати величезні щомісячні внески в пенсійний фонд.

Під час обговорення, промовці схилялися до думки, що за таких умов непосильного жорсткого оподаткування, значна частина підприємців взагалі відмовиться від сплати податків. За прогнозами економічних експертів, підприємці просто будуть сплачувати хабарі в управління торгівлі, міліцію, прокуратуру тощо.

Представники профспілок і громадських організацій припускають, що державний бюджет уряд планує наповнювати за рахунок всіляких завищених податків і штрафів.

Представник підприємців Вікторія Кравченко зазначила, що жорсткі вимоги, щодо наявності касових апаратів на ринку в невеликих магазинах і кіосках не є виправданими. Пані Вікторія розповіла про штрафи за порушення таких вимог.

Економічний експерт Олексій Шармар, наголосив на тому, що зміна форм оподаткування для багатьох підприємців обійдеться дуже дорого. Такі міркування пан Олексій пояснює тим, що підприємцям доведеться змінювати форму податкової звітності. У зв’язку з цим значна частина підприємців може бути оштрафована за неправильне оформлення документів.

Врешті-решт, підприємці та представники громадських організацій домовилися про взаємодопомогу та захист від надмірного податкового тиску.  

comments powered by HyperComments