Євро-2012 в Харкові під загрозою?

Вікторія Лавренюк  |  П'ятниця, 3 вересня 2010, 16:42
Харківські готелі не готові прийняти іноземних гостей.
 Євро-2012 в Харкові під загрозою?

„Готельний бізнес зараз на нулі, держава тільки обіцяє видати кредит на будівництво та ремонт готелів, але нічого не робить”, - каже лідер партії „Фронт Змін” Олександр Давтян, власник кількох готелів у Харкові.

Ярославський зараз будує п’ятизіркові готелі, але він – багата людина, то, напевно, може дозволити собі такий збитковий бізнес. Я ж не хочу вкладати в це свої гроші”, - додає він.

Олександр Давтян переконаний, що Харків не „доріс” ще до п’ятизіркових готелів: „Ну приїдуть іноземці, поживуть при дні, а далі-то що?”. Наразі його власні готелі стоять без ремонту, чекаючи на кредит від держави. На питання, де ми розмістимо іноземних гостей, Олександр Давтян відповів, що де завгодно. Хоч би й у наметах.

Президент ГО „Харківські сузір’я” Андрій Білогрищенко вважає, що великі інвестиції не прийдуть до Харкова у 2010 році: „Чемпіонат пройде, і світ забуде, що десь є якийсь Харків”. Адже ніхто не буде направляти великі інвестиції в країну, де вже почали згортатися демократичні процеси, зокрема, свобода слова.

Андрій Білогрищенко навів приклад стосунків Німеччини та Японії, коли остання, побачивши прозорість німецької влади і толерантне ставлення до людини в цій країні, почала направляти туди свої інвестиції. Хоча до того часу для Японії Німеччина була фашистською країною.

„У зв’язку з останніми подіями, зокрема, вирубкою лісу, на нас уже звернули увагу. Для них Харків стає містом, в якому відсутня демократія”, – додав очільник "Харківських сузірь".


 

comments powered by HyperComments