Спільний ворог спонукає до об’єднання

Вікторія Лавренюк  |  Неділя, 12 вересня 2010, 16:26
Відбулася перша серйозна спроба об’єднати всі антирегіонівські, антидобкінські, антикернесівські сили нашого міста.
Спільний ворог спонукає до об’єднання

11 вересня в Українському Культурному Центрі (УКЦ) відбулися збори, що мали на меті створення широкого громадського утворення під назвою «Громадянський Форум Харківщини». Цікаво, що це була ледь не перша спроба об’єднати навіть протилежні за ідеологією середовища Харкова. Ініціаторами цього форуму стала Громадянська рада Харківщини, долучилися ГО «Поступ», «Зелений Фронт» та інші.

Серед учасників зборів, окрім націонал-демократів можна було побачити і почути також і представників промосковських антиукраїнських утворень, зокрема вітренківців та «Русского блока», тим не менш, всіх їх об’єднала серйозна стурбованість політичною, економічною та соціальною ситуацією, що склалася в країні та регіоні внаслідок фактичного захоплення влади однією відомою політичною силою.
Важко сказати, чи вийде у певною мірою різнонапрямних політичних та громадських утворень об’єднати свої зусилля, аби не допустити до мерської посади Геннадія Кернеса та обмежити можливості Партії Регіонів керувати ситуацією на Слобожанщині.
Зрозуміло, що найважливішим питанням даного об’єднання зусиль є усунення виборчої конкуренції між, власне, антирегіонівськими силами і розподіл мажоритарних округів таким чином, щоб виключити ситуацію, коли один демократичний кандидат буде поборювати іншого, внаслідок чого буде обраний представник від партії влади.
Безумовно, якщо так станеться, кількість представників антирегіонівського блоку може значно збільшитися в міськраді, облраді та інших органах місцевого самоврядування нашої області.
Якщо все ж таки не вдасться перемогти на мерських виборах та інших виборах, то вищезгадане громадське утворення планує діяти за класичними правилами громадянського суспільства розвинених країн – контролювати дії влади та по можливості обмежувати її незаконні дії, спрямовані проти інтересів пересічних громадян, зокрема і місцевої громади взагалі.
comments powered by HyperComments