Етно-фестиваль «Печенізьке поле» зібрав кілька десятків тисяч глядачів

Жанна Титаренко  |  Неділя, 12 вересня 2010, 23:12
До участі в етнічному фестивалі долучилися народні майстри дитячих іграшок, прикрас, статуеток, глечиків, а також музичні і танцювальні колективи. Глядачі з великим захоплення сприймали не лише українські естрадні пісні, а й складну акробатику та балет.
Етно-фестиваль «Печенізьке поле» зібрав кілька десятків тисяч глядачів

На етно-фестиваль «Печенізьке поле» завітали гості з різних куточків України. Всіх охочих пригощали величезним караваєм.

Київські бандуристи виконали пісні на слова Тараса Шевченка та український народний фольклор. Серед глядачів відчувалася велика чисельність українськомовного населення, яке бандуру сприймало дуже позитивно.

Акробати, які виконували танці під етнічну українську музику, вразили глядачів, мабуть, найбільше. Майстри танцю зуміли швидко вилаштувати стовпчик із трьох людей, які стояли одне в одного на плечах, а потім остання дівчина піднялася ще вище, ставши обома ногами на голову своєму партнеру.

Та все ж основною частиною глядачів були мешканці Харкова. Деякі з них, з великою цікавістю розпитували про український етнос, народні інструменти і принципи гри на них тощо.

До початку вечірнього концерту гостей розважали виконавці українських народних пісень та перевдягнені у казкових героїв люди з якими можна було сфотографуватися.

Крім того, гості фестивалю мали можливість скуштувати смачну їжу, а зокрема, український шашлик та помалювати на великому паперовому полотні.

comments powered by HyperComments