16 вересня Харків на кілька днів стане столицею фантастики

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 14 вересня 2010, 22:23
12 міжнародний фестиваль фантастики проходитиме у Харкові з 16 до 18 вересня в приміщенні Харківського Національного Університету ім. В. Н. Каразіна. Цього року подана рекордна кількість заяв на участь у фестивалі від різних письменників – їх аж 75. З великого числа творів буде презентуватися 148 книг фантастики від дебютантів.
16 вересня Харків на кілька днів стане столицею фантастики

Фестиваль фантастики очікує тисячі гостей, попередньо зареєстровано лише 200, - про це сьогодні на прес-конференції повідомили організатори фестивалю.

 Авторами доповідей є літератори і вчені. Вони спробують показати те, що знаходиться за горизонтом науки.

«Нова ідея може буде сильнішою бомби», - сказав один з організаторів фестивалю Дмитро Громов.

Зустріч авторів із читачами буде супроводжуватися не лише семінарами і дискусіями, а й виставкою філософського фентезі та екскурсіями.

Такі цікаві події минулого року фіксувала знімальна група телеканалу ББС.

Арсен Аваков трішки розповів про призовий фонд фестивалю, а зокрема безкоштовне видавництво кращих творів. Крім того для нагородження номіновано близько 180 книжок.

Гості фестивалю матимуть можливість ознайомитися з розробками натуро-філософів про сутність життя, світ тонких енергій і матерій, про паранормальні явища тощо.

Олег Ладиженський  більш детально розповів про діяльність літераторів і їх псевдоніми. За словами пана Олега, в Україні жінки часто ставлять чоловічі псевдоніми, і це підвищує рівень продаж, а от на Заході, навпаки чоловіки, що пишуть твори з пригодами про вампірів, часто  публікують їх під жіночими псевдо.

Організатори фестивалю також вирішили провести турнір з пент-болу письменників проти читачів. Записатися на гру зможуть відвідувачі фестивалю.

Міжнародний фестиваль фантастики буде підсилений фаєр-шоу, піснями виконавців із різних країн світу, інтелектуальною грою брейн-ринг тощо.

Гості фестивалю зможуть взяти участь у голосуванні за кращих фантастів і наостанок почути концерт «Сни про Землю».

За словами організаторів, цей фестиваль дав путівку в життя багатьом новим письменникам.

comments powered by HyperComments