Японський композитор і піаніст Темпей Накамура шукає творчих вражень у Харкові

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 14 вересня 2010, 23:03
Посприяв такому візиту всесвітньо відомого Темпея Накамури до Харкова місцевий піаніст Олег Полянський. Тепер Японія і Україна на піаніно будуть грати разом.
Японський композитор і піаніст Темпей Накамура шукає творчих вражень у Харкові

Під час прес-конференції піаністи розказали про те, чому вони грають разом. 

Ідея спільно виступу з Темпеєм виникла в Олега Полянського дуже давно, він бачив його прекрасні кліпи, і запропонував  виступити в дуеті на концерті. Через Інтернет музиканти про все домовилися, і ось тепер Темпей Накамура у Харкові. 

(Темпей Накамура, перекладачка і ведуча концерту Олена Масланець та харківський піаніст Олег Полянський)

Японський піаніст говорив англійською мовою, тому спілкувалися з ним за допомогою перекладача.  

Темпей Накамура об’їхав майже усі європейські країни, чув, що Україна є чимось особливим і вирішив завітати сюди і побачити все на власні очі. 

Ночував японський піаніст не в готелі, а в людини, яка організувала приватний дитячий будинок. Темпей Накамура хоче в майбутньому зіграти благодійний концерт для дітей сиріт.

У Японії Темпей Накамура уже грав благодійні концерти для дітей сиріт, і він пишається цим.

Темпей Накамура відомий як у США так і Японії і хоче бути популярним і в Україні.

Під час концерту, який відбудеться 15 вересня у Харківській філармонії, піаністи будуть грати авторську, ні на що не схожу музику, бо в ній переплелися різні стилі фортепіанного виконання. У концерті будуть елементи класики і джазу і ще багато чого цікавого та енергійного.

Розгледіти Україну Темпей Накамура ще не встиг. Йому замало побачити людські обличчя і будівлі, але все ж таки піаніст очікує від Харкова нових позитивних і творчих вражень.

«Молитви в нас різні, але музика нас поєднує», - так сказав Темпей Накамура про спільний дует із харківським піаністом Олегом Полянським.  

Запитання від журналістів прозвучали не лише англійською, а й японською мовами. Темпей Накамура був просто вражений.

За словами Темпея, він займається грою на піаніно щодня від шести до семи годин. Гастролював у 12 країнах Європи. Більшу частину свого часу проводить у США і Токіо. У Європі найбільше подобається Париж, Італія та Південна Іспанія. На перший погляд Україна японському піаністу здається дуже схожою на Польщу.  

comments powered by HyperComments