Методики впровадження регіонального патріотизму на теренах Харківської області

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 17 вересня 2010, 01:42
Серед пропозицій різних напрямів, починаючи від роботи в музеях і закінчуючи ігровими методами пізнання історії, разом із приготуванням польової каші, було висловлено низку інших ідей.
Методики впровадження регіонального патріотизму на теренах Харківської області

Так завідувач кафедри історії України Харківської державної академії культури Сергій Потрашков  запропонував відроджувати історичні цінності різних періодів, а зокрема, всіляко підтримувати різні клуби, наприклад, «Самоход». Ця громадська організація займається підготовкою історичних експонатів до 9 травня.

Але крім найвищої пошани і уваги до Совєтсько-Німецької війни, пан Сергій наголосив на тому, що населення мало проінформоване про події Першої Світової війни.

На думку Сергія Потрашкова, самими згадками про Куликовську битву тут не обійтися.  

Представники молоді запропонували створити одну досконалу книгу з історії Слобожанщини. Розмістити її в мережі Інтернет в аудіо форматі.

«Тоді інформація буде доступною і легкою для сприйняття на слух через mp3 плеєри і комп’ютери», - сказав один із студентів.

Крім того, під час обговорення було зазначено, що недоліком багатьох музеїв є графік роботи, адже такі заклади не завжди працюють у вихідні дні. Саме через це, дивитися на історичні експонати у перевантажені будні захочуть далеко не всі.

Старше покоління схилялось до ідей виховання школярів на методиках сучасного козацтва.

Інші, запевняли що треба популяризувати історію Слобожанщини і України серед туристів, особливо іноземних. Саме для цього, було запропоновано підготовку перекладачів з вимогами належних знань з історії та екскурсійної справи.

Та все ж серед низки запропонованих ідей не було визначено конкретних виконавців завдання і конкретних джерел фінансування таких патріотичних проектів. 

 

comments powered by HyperComments