У Харкові відбулася презентація нової книги Михайла Красікова

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 17 вересня 2010, 02:31
Поезія Михайла Красікова різко відрізнялась від інших письменників Слобожанщини тематикою та образами.
У Харкові відбулася презентація нової книги Михайла Красікова

Під час презентації нової збірки поезії «Дерево дитинства» автор зачитав вірші про маму, про дитячі думки і переживання, а найголовнішими образами була чесність і безпорадність.

Михайло Красіков розповів багато різних епізодів та історії з життя, зокрема, дитинства інших письменників. 

У своїй чистій ліриці поет намагається досягти моральної довершеності та хоч трохи наблизитися до чистого і радісного дитинства.

Та для поета дитинство є не лише чимось світлим, а водночас і складним.

«Дитинство – це період упущених можливостей», - сказав письменник і розповів про те, як він припинив відвідувати додаткові спортивні заняття.

На думку Михайла Красікова, дитинство є константою культури і поезії.

За словами письменника, він намагається по частинках відновлювати стан дитинства в собі. Коли це вдається, Михайло Красіков відчуває себе дещо іншим, і йому дуже приємно бути в такому стані.

Письменник також створив цикл віршів присвячених памяті мам.

Книга, яка вийшла друком 2009 року так і називається «Ма». У ній Михайло Красіков передає емоційні переживання за втратою своєї матері і матері колеги Ніни Виноградової, яка займалася художнім оформленням його збірок.

На думку Михайла Красікова, період дитинства у нього, як і в кожної іншої дорослої людини не позаду, а попереду, оскільки такого божественно-чистого дитячого стану душі досягти дуже важко.

Письменник закликав усіх присутніх згадати дитинство.

Після цього, Михайло Красіков наголосив на тому, що в більшості випадків дитинство згадується з найкращими цікавими епізодами і радістю. Виходячи з таких міркувань, відчуття дитинства необхідне людині і в зрілому віці, яке і продовжує відшукувати в собі письменник уже багато років поспіль. 

 

comments powered by HyperComments