У Харкові вибухнула концентрація фантастики

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 17 вересня 2010, 23:38
Письменники фантасти привезли на фестиваль 480 нових книжок, 146 із них є дебютними. Переможців було нагороджено цінними подарунками, правом на безкоштовне видавництво художнього твору і книгами.
У Харкові вибухнула концентрація фантастики

Вітали письменників фантастів танцями, оперним співом і акробатикою. Один юнак зумів виставити один поверх одного вісім стільців, а потім стати на руки на висоті, що в два рази перевищувала зріст людини. 

Дуже цікаво і захоплююче виглядали молоді юнаки і дівчата перевдягнені в фей, дворянок, роботів, лицарів і примар. Такі фантастичні герої розважали гостей фестивалю. Вони запрошували до танцю, розповідали цікаві історії. 

Письменники мали можливість поспілкуватися з іншими майстрами пера та представниками видавництв.

Цей фестиваль був наскільки зоряним, що навіть погода на вулиці стала гарною і теплою.

Глядачі були в емоційному захваті від заходу.  Вони могли вільно спілкуватися з письменниками і купувати книжки, а дехто вже зробив висновки, що наступного року буде долучатися до участі у фестивалі.

Очі глядачів фестивалю відсканували директора будинку інвестицій для видання книг Анатолія Лявкіна. Цей пан подарував кілька тисяч нових книжок фантастики для дітей сиріт.

Нагороду, яка видається один раз на 12 років отримав письменник фантаст Михайло Успенський за роман «Кого за смертю посилати».  Цей твір був виданий безкоштовно. Першу книгу свого нового накладу пан Михайло подарував голові культурного фонду «Ренесанс» Арсену Авакову.

Були також і інші письменники, які отримали нагороди та дипломи. Вони радо дарували одне одному свої авторські книги.

Міжнародний фестиваль фантастики дав путівку в літературне життя багатьом письменникам. Можливо, цей 12 збір фантастів теж буде для дебютантів визначальним , допоможе повірити в свої сили і стати справжніми письменниками.
 

comments powered by HyperComments