«Зелений фронт» планує брати участь у виборах до Харківської міської ради

Жанна Титаренко  |  Субота, 18 вересня 2010, 23:39
Харківська обласна громадська організація «Зелений фронт» погодилася з ініціативою партії «Зелена планета» щодо спільного формування передвиборчого списку.
«Зелений фронт» планує брати участь у виборах до Харківської міської ради

Оскільки «Зелений фронт» є громадською організацією, а не партією, то її представники, за законодавством України не мають права іти на вибори, і просто вимушені  об’єднувати зусилля з певною екологічною політичною партією. Саме таку можливість і надає «Зеленому фронту» партія «Зелена планета».

У першу десятку цього передвиборчого списку увійшли: Ігор Рассоха, Юрій Кальченко, Євген Соловйов, Юлія Юдіна, Михайло Бондаренко, Андрій Цуканов, Дмитро Пилипець, Олександр Калугін і закривають першу десятку Максим Корнієнко та Марк Зобов.

Але потім пан Марк Зобов заявив про свій вихід із першої десятки, пояснюючи це тим, що першу позицію в ній зайняв Ігор Рассоха.

За словами Ігоря Рассохи, громадська організація «Зелений фронт» створювався зовсім не для виборів.

« Ми не є політичною партією, а громадською організацією. Ми не повинні у період виборів забувати про свій основний напрям роботи. Якщо ми припинимо громадський рух «Зеленого фронту», то ми станемо черговою бездієвою партією», - сказав Ігор Рассоха.

Пан Ігор також наголосив на тому, що якими б там не були результати виборів, громадська організація «Зелений фронт» буде продовжувати захист зелених насаджень.

Щодо партії «Зелена планета», то ця політична сила раніше мало змагалася за впровадження до владних структур своїх людей. Головною метою роботи «Зеленої планети» є втілення ідей здорового способу життя та захисту здоров’я.

За словами очільника екологічної групи «Печеніги» Олега Перегона, ефірний час відведений для передвиборчої агітації партія «Зелена планета» використовувала для популяризації здорового способу життя, і саме в ці хвилини Наталія Зубицька розповідала про способи покращення здоровя за допомогою трав.

І зараз партія «Зелена планета» не ставить «Зеленому фронту» якихось інших умов, крім захисту зелених насаджень і здоровя населення.

 

comments powered by HyperComments