Про діяльність та плани «Зеленого фронту»

Жанна Титаренко  |  Неділя, 19 вересня 2010, 01:48
Незважаючи на те, що дорогу через Парк Горького побудували, представники «Зеленого фронту» продовжують активно захищати зелені насадження міста.
Про діяльність та плани «Зеленого фронту»

Чисельність членів організації вже перевищує 40 осіб. Здебільшого це активна молодь. Вони майже щосуботи збираються і прибирають території парків.

Мітинги, пікети та інші форми протесту будуть продовжуватися, як запевняють представники вищезгаданої організації. 

За словами очільника екологічної групи «Печеніги» Олега Перегона зараз триває незаконний видобуток піску у Жихарі. Важкою технікою знищено багато молодих сосен. Карєр нічим не огороджено.

Представники «Зеленого фронту» вже неодноразово виїздили на місце видобутку піску, але при їх появі екскаватори і вантажні машини одразу припиняли роботи і втікали.

Зараз представники «Зеленого фронту» час від часу навідуються на кар’єр і планують посилити протест проти незаконного видобутку піску в межах околиць міста.

Представники «Зеленого фронту» також заявляють про те, що роботи у Парку Горького продовжуються. Дерева рубають майже щодоби, але роблять таку чорну справу вночі або рано вранці. У зв’язку з цим, представники «Зеленого фронту» будуть продовжувати протест.

Але «Зелений фронт» має не лише поразки, а й досягнення. Завдяки активному листуванню з місцевими органами влади було механізовано зібрано і вивезено сміття з Зеленого Гаю, що знаходиться неподалік ХТЗ.

Екологи також заявили про те, що паркан, яким огороджено територію Ботанічного Саду передвинуто вглиб метрів на 30. Імовірно, що там планують вирубку дерев. Крім того, на думку представників екологічної організації є реальна загроза Парку Шевченка. За словами правозахиснитка Євгена Соловйова, там теж планують масштабну вирубку дерев для розчищення території під будівництво книжкової бібліотеки ім. Кушнарьова. 

Виходячи з таких сумних фактів і обставин, члени «Зеленого фронту» майже одноголосно вирішили рахувати всі дерева, що ростуть в межах зелених зон міста та робити для кожного з них екологічну і вартісну оцінку.

Для участі у роботі організації критично не вистачає людей, тому «Зелений фронт»  постійно закликає молодь до співпраці та навчання в галузі екології і права.

 

comments powered by HyperComments