Вищий Господарський Суд України частково захистив молодь Харкова

Жанна Титаренко  |  Середа, 22 вересня 2010, 15:03
Громадська організація Спілка Української Молоді (СУМ) уже більше року бореться в судах за своє приміщення. І ось нарешті, Вищий Господарський Суд України скасував рішення двох попередніх Харківських судів, щодо виселення.
Вищий Господарський Суд України частково захистив молодь Харкова

За словами коменданта приміщення СУМ Романа Черемського, судова тяганина навколо приміщення все одно не припиняється. Членам молодіжної організації знову доведеться ходити в Харківські суди, та захищати своє право на громадську і комерційну діяльність.

З попередніх судових засідань відомо, що СУМ разом зі «Спадщиною» намагалися виселити з приміщення через невчасно придбаний вогнегасник чи інші дрібні порушення.

Громадська організація навіть наперед сплачує оренду та інші послуги. Вогнегасник також уже давним-давно придбали. Але фонд Харківського держмайна та приватизації продовжує претендувати на приміщення СУМ та «Спадщини» використовуючи методи судової тяганини.

За законодавством України, організація, яка займається видавництвом чи розповсюдженням друкованих видань, не може бути виселена з приміщення без вагомих на те причин. СУМ видає газету «Український простір».

Крім того, при організації діють курси інтенсивної журналістики, туди приходять отці Української Греко-Католицької Церкви і проводять бесіди з молоддю, а також відбуваються інші різноманітні заходи.

comments powered by HyperComments