Список Кернеса

Понеділок, 27 вересня 2010, 18:48
Конференція партії влади абсолютно одностайно обрала Геннадія Кернеса своїм кандидатом на мерську посаду. Більшість майбутніх депутатів Харківської міської ради від Партії регіонів є безпосередніми підлеглими Г. Кернеса

 

Нарешті оприлюднений список кандидатів від Партії регіонів до органів місцевого самоврядування Харкова. Конференція партії  влади абсолютно одностайно обрала Геннадія Кернеса своїм кандидатом на мерську посаду. Він же очолив список «регіоналів» у депутати міськради. До першої десятки включені заступники міського голови Олександр Кривцов і Олександр Новак, директор міського Департаменту культури Світлана Бабицька, керівник прес-служби міськради Олександр Лукашов. Індустрію міста представляють директора заводів – Олександр Жданов («ФЕД») та Володимир Золотарьов («Південкабель»). Як і належить, у верхівці списку є також наука та освіта – заступник декана Харківського національного економічного університету Тетяна Чечетова-Терашвілі, спорт – дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Поярков та молодь – депутат групи «Молоді регіони» Володимир Скоробогач.
Серед кандидатів від ПР чимало чиновників міськвиконкому та керівників комунальних підприємств: Світлана Горбунова-Рубан (директор Департаменту охорони здоров’я), Сергій Андрєєв (КП «Харківські теплові мережі»), Сергій Почепецький (директор КП «Міськелектротранс»). Очевидно, що більшість майбутніх депутатів міської ради від Партії регіонів є безпосередніми підлеглими Г. Кернеса або людьми, що прямо на нього зорієнтовані.
Є у «регіональному» списку й певні несподіванки. Під номером 27 до списку включений Дмитро Давтян, віце-президент інвестиційної групи «DAD». Ще нещодавно син Олександра Давтяна, як і папа, був активістом «Фронту Змін», навіть очолював міську організацію партії Яценюка від дня її заснування.  Якщо пригадати, що інший член сім’ї  - Карина все ще належить до фракції «Нашої України» в міськраді, можна лише позаздрити плюралізму переконань та купівельній спроможності родини Давтянів.
Не зовсім зрозуміло також, наскільки законним є перебування в партійному списку «регіоналів» пані Горбунової-Рубан, яка за даними органів юстиції не перший вже рік очолює Харківську обласну організацію Республіканської партії України. Бо закон взагалі-то вимагає від кандидатів бути або членом тієї партії, яка висуває, або позапартійним. Чи такі закони пишуть лише для опозиції?
comments powered by HyperComments