Боротьба з глобальним потеплінням у Харкові

Олександр Шевченко  |  Неділя, 10 жовтня 2010, 22:53
Сьогодні, 10 жовтня, у всесвітній день боротьби з глобальним потеплінням у Харкові було проведено декілька акцій за участі громадських організацій «Зеленого фронту» та «Фундації регіональних ініціатив».
Боротьба з глобальним потеплінням у Харкові

На Салтівці активісти   «Зеленого фронту» в різних частинах мікрорайону висадили дерева та декоративні кущі ялівцю. У цьому їм допомагали небайдужі мешканці. Вони приносили воду для поливу рослин.

Всього працювало близько сорока активістів. Знані захисники зелених зон міста Олег Перегон, Олег Вяткін та Євген Соловйов теж долучилися до акції. Було висаджено близько трьох десятків кущів та дерев.

Після висадки рослин представник громадської організації «Фундація регіональних ініціатив» Євген Журер провів акцію «Переробка».

 Пан Євген роз’яснював мешканцям те, що пластикові пляшки (ПЕТ) треба здавати в приймальні пункти, оскільки їх доцільніше переробляти, ніж спалювати. Адже у такий спосіб можна суттєво зменшити викиди багатьох шкідливих речовин в атмосферу. Охочим було запропоновано допомогти у  створенні мапи розташування цих пунктів у Харкові.

 Для тих, хто має наміри допомагати Євген Журер залишив адресу електронної пошти (zhurer@gmail.com) та номер телефону (+380-63-480-24-07). З його слів, карту почали розробляти на інтернет-сайті «Google Maps» за запитом «Пункт прийому ПЕТ. Переробка. Харків».

Черговою ідеєю пана Євгена є залучення до екологічної справи якомога більшої частини молоді. Аби чимось здивувати оточуючих, було запропоновано виготовляти з непотрібних поліетиленових пакетів дощовики. Він зазначив, що на сайті «YouTube» є можливість знайти відеоінструкцію технології виробництва.

 Наголошувалося також на тому, що поліетиленові пакети мають дуже короткий термін життя. Вони можуть бути викинутими миттєво, за 10 хвилин чи кілька годин, тобто, наприклад, за той час, який потрібен для того, щоб донести в них товари з магазину додому.

На листівках, які розповсюджувались під час акції, було надруковано: «Захід проходить без підтримки міської влади, і без підтримки будь-яких політичних сил».

Акція продовжилася в центрі міста. Учасники заходу зібралися біля облдержадміністрації, взяли в руки штучні зелені дерева або гілочки і пройшли урочистою ходою до Майдану Конституції.

 

comments powered by HyperComments