Добрячий УДАР по Кличку

Вівторок, 12 жовтня 2010, 14:42
Харківські однопартійці Віталія Кличка з партії УДАР можуть йому лише нашкодити

Видатний боксер Віталій Кличко розпочав політичну кар'єру цілком добровільно. Значить, й усі закономірні втрати від  політичної діяльності  теж мусить терпіти. В Харкові однопартійцями чемпіона обрані абсолютно випадкові люди, і Кличку нема кого за це звинувачувати. Особливо виразно  нікчемність місцевих "кличківців"  помітна під час виборчої кампанії. Подібно до інших партій, харківська організація УДАРу теж сунулась до місцевих рад. Вже відомі її висуванці до Харківського обласної та міської рад. У всіх партій без виключення великі розбіжності між декларованими гаслами та їх реальним втіленням, проте в УДАРі все виглядає особливо комічним.

"Серед кандидатів - ... керівники підприємств і організацій міста та області, вчені, громадські діячі - кращі з кращих у своїх галузях" - пише сайт обласної організації партії. Що люди гарні, жодних сумнівів, проте в яких саме галузях вони найкращі, не можливо вгадати. Список до Харківської обласної ради очолює Олексій Шумілкін, 25 років, син Володимира Шумілкіна, президент громадського фонду  "Харків ХХІ століття". Далі йде  Олександр Голубцов, директор ПП "Техбуд" (до недавнього часу працював у ТОВ "Комерсант-Інвест", яке пов'язане з Юрієм Літвіненком), насправді багаторічний помічник Шумілкіна-старшого та Літвіненка. Третім номером у списку фігурує Віра Піддубна, директор того самого "Комерсант-Інвесту", але фактично - працівник бухгалтерії вже згаданого Літвіненка. Нижче в списку розташовані найкращі фахівці з інших галузей - господарники, юристи, підлеглі "сім'ї" та інші загартовані партійці з ТОВ "Золоте теля" та "Веселі бобри".  Останні, за чутками, за допомогою кликів обробляють деревину для В.Шумілкіна десь на Чернігівщині.

Список УДАРу до Харківської міської ради очолює власне Юрій Літвіненко, вірний сподвижник Володимира Шумілкіна в усіх, без виключення, бізнесово-партійних справах. З НДП до "Нашої України", звідти до Єдиного Центру, з короткими перервами на позапартійність, - ось славний шлях двох вождів, старший з яких зараз десь мудро загубився. Для чого Віталію Кличку, з його поки що чистою репутацією, такі сімейно-виробничі "однодумці", важко збагнути.

 

comments powered by HyperComments