Близько 700 студентів вийшли на акцію протесту

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 12 жовтня 2010, 21:08
Студенти вимагають скасувати законопроект №796, який передбачає офіційні грошові штрафи за пропущені пари та спроби перездавати контрольні роботи.
Близько 700 студентів вийшли на акцію протесту

На захід прийшло близько 700 студентів. Перед будинком Харківської облдержадміністрації вони скандували різні гасла, стверджуючи, що знання не продаються і не купуються.

Студенти вимагають відмінити законопроект №796, оскільки він ставить під загрозу штрафних санкцій навіть тих, хто навчається і не пропускає пари. Адже за таких умов, коли за кожну перездачу контрольної чи заліку треба буде сплачувати, то враховуючи корупцію, викладачі зумисне будуть занижувати оцінки. Крім того, вони цілком законно матимуть за такі чорні справи 30% від сплаченої студентами суми.

Як не дивно, але на акцію протесту прийшли деякі представники студентських профкомів. Вони ходили осторонь і вдивлялися в обличчя студентів, імовірно, намагаючись когось розпізнати.

Серед великого числа журналістів також активно крутився Андрій Бородавка, що є помічником депутата Ігоря Вировця. З попередніх пікетів відомо, що ця людина з усіх сил захищає інтереси Партії регіонів. Про мету візиту Андрія Бородавки можна лише здогадуватися. Дехто припускає, що він намагався просто сфотографувати якомога більше облич студентів, а потім зробити з них звіт.

Подібні акції протесту студентів пройшли в багатьох містах України. В той же час, вони зумисне пропустили пари. Але не всі студенти є повністю заляканими, і ті хто вийшли на пікет цілком впевнені в своїх знаннях.

Після пікету, всі охочі мали можливість поставити свої підписи під зверненнями та листами до чиновників, а також написати свою особисту скаргу з цього питання.
 

comments powered by HyperComments