Мешканці Харкова відсвяткували день створення Української Повстанської Армії

Жанна Титаренко  |  Четвер, 14 жовтня 2010, 21:43
У Молодіжному Парку біля пам’ятного каменя воякам УПА зібралися представники різних українських націоналістичних організацій та партій. А коли стало чутно українську пісню, до заходу приєдналися інші люди.
Мешканці Харкова відсвяткували день створення Української Повстанської Армії

Організатором акції святкування дня народження УПА та вшанування загиблих вояків стала партія Конгресу Українських Націоналістів (КУН).

Панахиду за загиблими вояками УПА відслужили отці Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ).

Голова Харківського осередку партії Конгресу Українських Націоналістів Богдан Дяків розповів про нелегку працю вояків УПА. Адже за таку діяльність совєтські спецслужби карали розстрілами та засланнями до Сибіру всієї родини.

Мешканці Харкова вшанували вояків УПА за те, що вони захищали Україну від совєтських і нацистських окупантів водночас. А до пам’ятного каменю лягли десятки букетів квітів, бо без їх діяльності Україна б не мала незалежності сьогодні.

Урочистою ходою із у формі вояка УПА прокрокував славетний син Галини Коханської та голова Братства Ветеранів Вояків УПА Володимир Столярков. І саме він, з великою гордістю і стрункою поставою тримав у руці червоно-чорний прапор протягом усього заходу. Ставлення Володимира Столяркова до УПА і його фізичну витривалість відчули всі присутні.

Зверталися з промовами до людей також Харківські письменники та представники проукраїнсько-налаштованих громадських організацій і партій.

До заходу також долучилось українське козацтво. Адже сьогодні вони мали своє офіційне свято.

comments powered by HyperComments