Підприємці вийшли на пікет Харківської облдержадміністрації

Жанна Титаренко  |  Четвер, 14 жовтня 2010, 22:28
Люди висловили протест проти нового податкового кодексу Азарова-Тігіпка і вимагали скасувати високі податки для малого і середнього бізнесу.
Підприємці вийшли на пікет Харківської облдержадміністрації

Більше тисячі людей вийшло на Майдан Свободи з протестом проти високих податків. Більшою частиною, це були підприємці та представники трудових профспілок. Але звичайні пересічні мешканці Харкова теж охоче приєднувались до заходу.

Люди скандували різні гасла, а кожен охочий міг взяти гучномовець і виступити з промовою до підприємців чи з конкретним зверненням до влади.

Мешканців Харкова високі податки хвилюють ніяк не менше ніж самих підприємців. Адже всі знають, що за таких умов, будуть зростати ціни, а значна частина людей залишиться без роботи.

Крім високих податків підприємці скаржились на складність оформлення і здачі податкових звітів та корупцію серед чиновників. Власники торгових кіосків уже не мають сил терпіти ринковий рекет. Їм уже набридло сплачувати всіляким особам то дві то п’ять тисяч гривень, за те, що їх торговий об’єкт фізично ніхто не чіпатиме. Крім того, ті, хто вимагають і беруть гроші не обіцяють, що торговий кіоск, хоча б один рік існуватиме і спокійно працюватиме без наступних фінансових домагань та проблем.

Підприємці скаржились на корупцію і хабарництво. Зараз вони очікують ще більшої залежності від рекету і чиновників.

Прочитавши новий податковий кодекс, експерти прогнозують зникнення багатьох підприємств і конкуренції в деяких галузях виробництва та сфер послуг. Крім того, з українського ринка ще більше будуть витісняти власного виробника.

Адже зараз люди дуже незадоволені, наприклад тим, що всілякі квіти, які за ініціативи міської влади висаджувалися в клумби цього сезону, були привезені з Китаю. Звісно, що значна частина таких саджанців не приживалась.

Цей перелік можна продовжити експортом олівців із Китаю (але в Україні найбагатші в світі запаси графіту, з якого, власне, і виготовляють стержні), петрушкою, яку завозять з Ізрайлю та сірниками з недалекої Білорусії.

Люди не можуть весь час спокійно спостерігати за тим, як їх завалюють імпортними товарами, а їх промисловість продовжує бути збитковою.

До чиновників міської влади сьогодні було подано офіційне звернення профспілок з цього питання.

 

comments powered by HyperComments