Ректор Харківського Національного Педагогічного Університету починає змінювати політичну орієнтацію

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 15 жовтня 2010, 09:49
Вступивши до Партії Регіонів Іван Прокопенко вже не може говорити українською мовою перед камерами журналістів. Але ще місяць тому, він активно виступав за збереження української мови та історичних пам’яток.
Ректор Харківського Національного Педагогічного Університету починає змінювати політичну орієнтацію

Коли журналісти прес-центру «Майдан Свободи» запитали в Івана Прокопенка, чи може він поклястися за те, що жоден студент Харківського Національного Педагогічного Університету не постраждає за участь в акції протесту проти узаконеного хабарництва у ВНЗ, то він довгий час відповідав якось нечітко, намагаючись находу переформулювати відповідь і розповісти зовсім про інше.

Крім того, Іван Прокопенко намагався довести необхідність введення деяких офіційних платних послуг, але знову ж таки яких, чітко не вказував.

«Там де зараз студенти можуть сплачувати 100 грн., офіційно можна було б зробити 10 грн. і студентам було б краще», - сказав пан Прокопенко.

Коли мова пішла про якість освіти, то Іван Прокопенко активно наголошував на тому, що всі охочі випускники шкіл стали студентами різних вищих навчальних закладів. Таких собі ВНЗ в Україні на даний момент зареєстровано аж 886 штук. Деякі з них розміщенні просто в приватних помешканнях і підвалах.

У такий спосіб Іван Прокопенко намагався довести, що рівень освіти в Україні за останні роки покращився. Але самі студенти з такою точкою зору не згодні. Їх обурює те, що дипломи отримують діти всіляких олігархів, які зовсім не мають уявлення про те, що таке праця і як чесним шляхом можна заробляти гроші. Звісно, що потім найкращі робочі місця буде віддано їм, а не тим, хто сумлінно навчався.

Крім того, ректор Харківського Національного Університету вважає, що всі студенти ВНЗ повинні вільно володіти англійською мовою і пропонує ввести її для обов’язкового вивчення. Студенти теж не сприйняли таку пропозицію позитивно. Адже у будь-якому разі, до Європи та США мають поїхати не всі, а лише малесенька частинка тих, хто отримає дипломи. Решта повинна залишатися для розбудови України, а не інших держав.

Але ще місяць тому, Іван Прокопенко розповідав, як треба виховувати український патріотизм молоді. Здавалося, що ця людина ніколи не зрадить. Але тепер, він московською мовою розповідає про те, що його совість вільна і доводить необхідність узаконення хабарів у ВНЗ. Нещодавно Іван Прокопенко став членом Партії регіонів. Залишається сподіватись лише на те, що зараз він говорить так, як його змушують це робити представники влади, а не так як думає сам.


 

comments powered by HyperComments