У Харкові відбулася презентація книжки про діяльність ОУН

Жанна Титаренко  |  Субота, 16 жовтня 2010, 00:32
Святослав Липовецький розповів про діяльність Організації Українських Націоналістів на теренах Західної України. Його книга містить багато ілюстрацій та короткі змістовні тексти. Кожна історична подія чи факт внизу сторінки викладений англійською мовою.
У Харкові відбулася презентація книжки про діяльність ОУН

Книга зроблена так, щоб її хотілося читати. Автор влучно пояснює підстави виникнення Організації Українських Націоналістів та її славетну діяльність.

Презентація такої чудової книги була проведена саме до дати смерті Степана Бандери.

Автор історичного нарису про діяльність ОУН розповів про життєвий шлях Степана Бандери.

Так, за словами Святослава Липовецького, Степан Бандера неодноразово карався за український націоналізм поляками. Найбільш активною його діяльність була в 30-ті роки. Але в 40-х він уже відбував покарання в одному з німецьких концтаборів.

Зараз, нам замилюють очі, говорячи, що Бандера стріляв у совєтських визволителів європи, але насправді, в той же час він відбував покарання за боротьбу проти польського поневолення. Але врешті-решт, 1959 року у Мюнхені агентом КДБ його було вбито.

Святослав Липовецький наголосив на тому, що діяльність ОУН тривала не лише в 40-роках, а набагато довше. Послідовників Степана Бандери карали за те, що вони хотіли мати свою власну державу. І за націоналістичну діяльність бандерівців репресовували ще в 30 роках, коли Другої світової війни ще не було.

Але зрозуміти подвиги Степана Бандери і підстави мати статус Героя України сьогодні, можуть лише ті люди, які позитивно сприймають незалежність України і цінують це надбання.

Святослав Липецький досконало вивчив архівні документи та офіційну статистику, тому інформація його праці є повністю перевіреною.

Автор історичної праці був запрошений до Харкова представником місцевого осередку Молодіжного Націоналістичного Конгресу Сергієм Кузаном.

Пан Липовецький залишився задоволеним від такого візиту і від того факту, що в Харкові теж є багато українсько-налаштованої молоді.

Оскільки матеріали до книги Станіслав Липовецький частково брав із кінофільму «Злотий вересень», то глядачі мали можливість переглянути ще й таку рідкісну історичну стрічку.

Завершили захід полтавські виконавці авторських пісень гурту «Дельзар».

Тож після такого теплого прийому, Станіслав Липовецький з приємними враженнями повернувся назад до Тернополя. Його праця над дослідженням діяльності ОУН буде продовжуватись.

comments powered by HyperComments