Студентів змушують відвідувати виставку спотвореної історії

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 22 жовтня 2010, 20:29
Нещодавно в Харкові за ініціативою Геннадія Кернеса та Михайла Добкіна було відкрито виставку фотографій та всіляких приписів під ними, які ганьблять честь вояків ОУН-УПА.
Студентів змушують відвідувати виставку спотвореної історії

Сьогодні національно-патріотичні сили обєдналися і провели пікет Харківського оперного театру. Представники Конгресу Українських Націоналістів (КУН), Братства Ветеранів Вояків УПА, Народного Руху України та їх однодумці звернулись до влади з вимогою згорнути виставку і визнати вояків ОУН-УПА Героями України.

Під час заходу всі учасники та перехожі отримали летючки з текстом статті Мойсея Фішбена «Єврейська карта в російських спецопераціях проти України»  та короткими відомостями про діяльність ОУН-УПА.

І саме в той час, коли під стінами Харківського оперного театру стояли люди з червоно-чорним та синьо-жовтим прапором, на виставку ринули колони студентів. Їх супроводжували викладачі й суворо наказували не розмовляти з тими, що прийшли захистити честь вояків ОУН-УПА. Студенти десятою дорогою обходили тих, що роздавали летючки, бо тих що не слухались, починали сварити.

Як не дивно, але жодна група студентів не затримувалася біля стендів фотографій надовго. А студентам ХПІ навіть заборонили спілкуватися з кореспонденткою «Справжньої варти». Всі покірно виконували накази свого викладача.

У просторому приміщенні Харківського оперного театру зараз стоїть маленький пам’ятник жертвам від діяльності ОУН-УПА. Поряд розміщені стенди фотографій з всілякими поясненнями про те, як це все погано, що молоді юнаки обороняли український народ від комуністичного терору.

В той же час, на виставці немає жодної фотографії і висвітлення того терору, який вчиняли совєтські солдати на території Волині та інших теренів України.

Міська влада спрямувала певні ресурси на чергового розпалювання ворожнечі між українцями. Але політичні експерти вважають таку виставку політичним піаром, метою якого є відтягування електорату в Комуністичної партії на бік Партії регіонів.

Політологи запевняють, що заборонити займатися українським націоналізмом на теренах України неможливо. А якщо тиск на українців буде постійно збільшуватись, то це все може перерости в громадянську війну і призвести до розколу України.

comments powered by HyperComments