На манежі - не блазні, а кандидати

Понеділок, 25 жовтня 2010, 15:14
Заради омріяного мандату кандидати влаштовують цирк-шапіто
На манежі - не блазні, а кандидати

Заради років прибуткового сидіння в місцевих радах деякі кандидати з готовністю стають посміховиськом. Хай виборці місяць посміються, аби тільки проголосували. Особливо активно блазнюють у мажоритарних округах. Тут викручуватися ладні всі: протягом майже п'яти літ пропорціоналки втрачено будь-який звязок політиків з інтересами конкретних виборців. Хтось продає картоплю за низькими цінами з вантажівок, прикрашених прапорцями Партії регіонів. Інші бігають з кистями, прагнучи нафарбувати собі за тиждень народної прихильності на чотири роки. Гарячкова передвиборна метушня в Харкові іноді набуває анекдотичних ознак. Так, на Салтівці, на вулиці Ейдемана, один з кандидатів у запалі електорального людолюбства особисто зрубав абрикосове дерево, яке прикрашало двір. Виявилось, що він погано розчув побажання місцевої бабусі, яка скаржилась зовсім на інше.

Інші кандидати здобувають народну прихильність за допомогою братів наших менших, проте явно розумніших. В асортименті кандидатського шапіто катання на конях та демонстрація породистих песиків. А що? Дітям подобається, шкода лише, що дорослі погано запам'ятовують прізвища благодійників.

Завжди серйозні комуністи теж влаштовують видовища. За відсутністю інших досягнень експлуатують міфи часів Другої світової. Автомобілі і, навіть, бронемашину часів війни можна сьогодні побачити на харківських вулицях. Виставку ретро-техніки супроводжують агітатори в формі Червоної армії. Показово, що песики та машинки привертають значно більше уваги, ніж потенційні народні обранці.

comments powered by HyperComments